Cristina Escrivà descobrix el nom i la rellevància de les dones pioneres de la historia de Vilamarxant

‘Música’ guanya el concurs de curtmetratges

La Casa de la Cultura de Vilamarxant va acollir, dimecres passat, un acte en el qual es va conéixer el paper destacat de “Dones que van treballar per la igualtat de gènere” en una xarrada-col·loqui impartida per la historiadora i escriptora valenciana Cristina Escrivà, que també és directora del Grup d’Investigació de l’Associació Cultural Institut Obrer. L’acte va estar organitzat per la Regidoria de Benestar Social i Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament de Vilamarxant amb motiu del Dia Internacional de la Dona.

Així ho ha indicat el consistori local en un comunicat on ha destacat que Cristina Escrivà va fer un recorregut històric amb el qual descobriren algunes de les dones que han marcat la història del feminisme, des dels anys 20 i fins a la Segona República, i amb noms vinculats a diferents vessants, tant de l’activisme, com de la ciència, l’esport, l’art o la cançó.

A més, Cristina Escrivà va voler destacar un nom local, el de la cantant vilamarxantera “Cora Raga” (Vilamarxant, 1898 – Barcelona, 1980) i va contar que “va ser la primera dona en cantar l’Himne a València”.

“Música”, treball guanyador del Concurs de curtmetratges

Al final de l’acte, el regidor de Benestar Social i Polítiques d’Igualtat, Voro Golfe, va lliurar el premi a la producció guanyadora del II Concurs de curtmetratges “8 de març: Dia Internacional de la Dona”. El treball més puntuat pel jurat ha sigut “Música”, dirigit per Adrián Quiles i interpretat per Mireya Calduch i Patricia Picazo. El curt fa una reflexió sobre les lletres masclistes que hi ha darrere de moltes cançons conegudes de tots els temps i que, moltes vegades, escoltem sense adonar-nos del seu significat.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà