Vilamarxant sol·licita una línia de metro circular que unisca les línies amb destinació a Llíria i Riba-roja del Túria

vilamarxant alcalde

Des de l’Autoritat de Transport s’ha informat que la intenció és licitar-ho després de l’estiu

L’alcalde de Vilamarxant, Xavier Jorge, ha sol·licitat a l’Autoritat de Transport Metropolità de València la creació d’una línia de metro circular que unisca les línies amb destinació a Llíria i Riba-roja del Túria que passaria per Vilamarxant.

El primer edil ha fet constar la necessitat d’una millora evident en el transport metropolità que permeta a la ciutadania de Vilamarxant tindre accés a València per les dues línies.

La unió de les línies 1 i 9 reportaria un gran benefici per a la comarca en general i per a Vilamarxant, en concret, ja que el servei de transport continua sent molt deficitari.

Davant la complexitat de la creació d’esta línia circular de metre, Xavier Jorge ha recalcat mentrestant la necessitat de la millora del servei MarxantBus per a cobrir, d’esta manera, el mateix servei que realitzaria el metre però a través de carretera.

Per això, els representants de l’Ajuntament de Vilamarxant i de l’Autoritat de Transport Metropolità de València han analitzat l’estat de licitació del nou mapa concessional, aprovat fa ja més de tres anys.

Des de l’Autoritat de Transport s’ha informat que la intenció és licitar-ho després de l’estiu perquè la licitació quede resolta durant el primer trimestre de l’any 2023.

Este nou servei de l’autobús inclourà una freqüència de viatge cada 30 minuts i en quasi totes les freqüències de metre en Riba-roja del Túria, connexió fins a l’Hospital de Llíria i l’increment important de viatges fins a la localitat edetana i el centre hospitalari allí instal·lat.

Finalment, l’alcalde de Vilamarxant ha posat l’accent a adaptar l’horari estival, que entra en vigor el 25 de juliol, perquè s’adapte també al metre en temporada estiuenca.

Xavier Jorge, alcalde de Vilamarxant, ha tornat a destacar l’afany de l’Ajuntament per resoldre un problema històric com el transport públic: “Continuem treballant per buscar les millors solucions perquè el transport de Vilamarxant siga el més adequat per a millorar la qualitat de vida de la ciutadania”.

“Sol·licitem una línia circular que permeta unir les línies de metro que acaben en Riba-roja i Llíria a través de Vilamarxant, però continuem buscant fórmules que milloren el servei d’autobús fins que arribe eixe moment”, ha seguit Jorge.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà