Bétera inicia les obres d’un carril de ciclovianants a Lloma del Mas

El Dia Mundial Sense Cotxe permetrà accedir al Metro de manera gratuïta

Coincidint amb la Setmana Europea de la Mobilitat, del 16 al 22 de setembre, l’Ajuntament de Bétera ha iniciat els obres de construcció d’un carril de ciclovianants que permetrà als veïns del nucli urbà accedir a la urbanització Lloma del Mas.

És tracta d’un camí rural i que és convertirà en un espai ciclopeatonal que potencie els trasllats amb bicicleta i caminant. En aqueix sentit, aquest carril permetrà també que els escolars del col·legi Lloma del Mas acudisquen al centre caminant o amb bicicleta.

A més, també s’habilitarà una part de la calçada per a vehicles*agrícoles que és desplacen als camps i bancals amb accés en aqueixa zona.

Aquest traçat es realitza gràcies al Pla d’Inversions de la Diputació de València 2020/2021 i té una inversió de 48.395.23 euros.

Al mateix temps en aquesta actuació es deixarà preparada la instal·lació elèctrica perquè en una segona fase s’instal·len fanals que il·luminen el recorregut i permeten el pas dels veïns a qualsevol hora del dia.

Campanya “Aparca el Cotxe”

L’àrea de Mobilitat ha posat en marxa una campanya per a conscienciar i sensibilitzar als veïns i veïnes de la importància de ser més ecològics i sostenibles convidant a la ciutadania a aparcar el cotxe i anar caminant, amb bicicleta o en transport públic.

Una campanya que s’uneix a la de la Generalitat que aquest 22 de setembre i amb motiu del Dia Mundial Sense Cotxe permetrà accedir al Metro de manera gratuïta durant tota la jornada.

En aqueix sentit, la regidora de Mobilitat ha recordat, al costat de l’alcaldessa, que “continuarem demandant a Ferrocarrils de la Generalitat que es reduïsca el temps de pas del Metro a Bétera”. Una demanda que passa també perquè es realitze l’adequació de la doble via en el tram que discorre pel municipi i que permetria alleugerir la freqüència de pas.

FGV ja treballa en un projecte per a l’estació de l’Horta Vella que permetrà la ubicació d’un nou pàrquing gratuït que a més comptarà amb l’adequació global de la zona executant vials d’accés tant per a trànsit rodat com mitjans no motoritzats i el tractament enjardinat de les restes de parcel·les confrontant.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà