Isabel Montaner, candidata de Coalició Compromís a l’Eliana: “No volem governar per a la gent, sinò amb la gent”

La canditata de Coalició Compromís a l’Eliana, Isabel Montaner, ens conta les propostes polítiques de la seua formació

Isabel Montaner, candidata a la Alcaldia de l’Eliana, la més jove de entre el sis aspirants i la única dona que es presenta als comicis municipals d’aquest municipi, assegura que “Compromís treballa per retornar la política, l’economia i la societat als seus vertaders protagonistes, les persones”. Segons Montaner, “El nostre programa electoral es basa en la participació ciutadana real, no només de boqueta. Per això plantegem, entre altres coses, Audiències Públiques, implantar la figura del Defensor del Veï, i que una part de les inversions municipals siguen decidides pels propis veïns”.

Eres dona i jove. Són valors afegits per a concòrrer a estes eleccions?
Les dones i els homes, els joves i els majors deuen ser protagonistes del seu destí i cal que tots tornen a interessar-se per la política -sobre tot per la més propera, la del seu poble- per què si no, altres decidiran per ells. Dona i jove, me presente per a contribuir a que l’Ajuntament de l’Eliana torne a ser la casa de tothom. Amb valentia.

Què representa COMPROMIS, per què cal que els teus veïns te voten?
COMPROMIS és un projecte polític on confluïm persones i organitzacions unides per la nostra adscripció a l’esquerra transformadora, reconegut pel seu treball per aconseguir espais de llibertat, igualtat, respecte i progrés. COMPROMIS treballa per retornar la política, l’economia i la societat als vertaders protagonistes, les persones. La desregulació mundial dels mercats i la corrupció generalitzada han afavorit una economia especulativa i una crisi democràtica. Cal fer canvis, també als Ajuntaments, i el camí és la participació.

Però tots els partits parlen de participació…
Cert. Però nosaltres a més de proclamar-la la practiquem. Per començar, també a casa nostra:  som l’únic partit que ha obert tota la seua llista a la ciutadania. I, també som els únics que plantegem Audiències Públiques periòdiques al Ple de l’Ajuntament per a tractar lliurement els assumptes més importats del Municipi directament amb els veïns. No volem governar “per a” la gent; sinó “amb” la gent. I sempre amb transparència.

Es que potser a l’Ajuntament de l’Eliana no es practica la transparència?
El govern municipal de l’Eliana es limita a complir la llei. I, per cert, és trist que un govern que se proclama progressista haja tingut que ser obligat per una llei del PP a fer públiques les dades que els ciutadans tenen dret a conèixer. Haurien d’haver-se avançat. Per a COMPROMIS no basta en complir una llei de mínims: cal una transparència en canal, si se me permet l’expressió;  no només omplir les declaracions de bens dels regidors o informar en forma burocràtica del contractes ja fets, sinó que cal fer públiques totes les ofertes de contractació i ocupació amb temps real, fins i tot factura a factura. Afavorirem així l’ocupació, la lliure concurrència de proveïdors i evitarem corrupteles. Cal tindre clar que la transparència és la vacuna contra la corrupció.

Isabel Montaner, candidata de Coalició Compromís a l'Eliana: “No volem governar per a la gent, sinò amb la gent. La transparència és la vacuna contra la corrupció”Haveu presentat el vostre programa electoral?
Sí. Està disponible a: http://eliana.compromis.net/programa-electoral/Es un text molt treballat, amb aportacions de desenes de persones i també d’associacions. Es també un tex obert, perquè a més de voler el vot dels ciutadans, aspirem sobretot a comptar amb la voluntat de canvi de la gent per a governar, i si cal, rectificar, sempre des de l’honestedat i la veritat.

Quines són les propostes més importants?
Moltes. Parlem, per exemple de “l’Eliana sostenible” amb una altra mirada sobre l’ordenació urbana com el pla d’habitatges de lloguer, deixar de contaminar concloent la xarxa de clavegueres a tot el terme, la reclamació de l’aigua de qualitat com a dret bàsic, la implantació de la biomassa energètica o la electrificació del parc mòbil municipal. Parlem de una Eliana “Pública i de Qualitat”, amb la recuperació progressiva dels serveis municipals subcontractats, o la ubicació de l’escola bressol, de zero a tres anys, a l’edifici adjunt a l’Ajuntament actual. Parlem de “l’Eliana Re activadora Econòmica”, amb més de vint mesures per impulsar l’ocupació alhora que el comerç de qualitat, que és sant i senya del nostre poble. Parlem, d’agricultura, d’arrels –recolzant allò que propose el Centre d’Estudis Locals-, d’educació, d’esport, de llengua amb la immediata apertura de l’oficina de promoció del valencià, de comunicació, de transparència, i com no de joves amb dotze mesures basades en la participació i la cogestió….

Però, per a tot això fan falta diners… També prometeu baixar els impostos?
Proposem mesures per a que els ciutadans vegen rebaixada la pressió fiscal millorant alhora els serveis. Per exemple: amb la Revisió Cadastral que demanarem s’ajustaran a la baixa els valors dels immobles i això suposarà estalvi als veïns en renda, transmissions, herències, etc. Reduirem la factura dels serveis municipals que pugem rescatar de mans privades, estalviant els benefici empresarial i el seu IVA. A més, posarem en marxa protocols de racionalització de les despeses i realitzarem una major inspecció e la recaptació dels tributs gestionats per l’Ajuntament. Tot açò, afegit als estalvis en la contractació que porte la total transparència i la conseqüent concurrència de proveïdors, potser done marge per a baixar l’IBI.

Una última pregunta. Totes les enquestes parlen de que no hi haurà majories absolutes. Serà governable l’Eliana amb quatre o cinc partits a l’Ajuntament?. Serà útil el vot a la seua formació?
És una bona notícia que els governs se formen des del diàleg i no des de la imposició. En eixe escenari el vot a COMPROMIS és el més útil possible. Pensem que som una cooperativa política, formada per tres partits i gent no adscrita i estem acostumats des de la nostra fundació al diàleg i a l’acord permanent. Tenim molta experiència en això….  A més, evitarem que la dreta es fasa amb l’Alcaldia. COMPROMIS és la garantia d’un govern transparent i participatiu per a l’Eliana.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà