Festival de música de cambra de la Calderona del 10 al 17 de juliol

Serra celebra el tercer Festival de Música de Cambra de la Calderona del 10 al 17 de juliol amb la participació de més de 25 músics que oferiran cinc grans concerts gratuïts, classes magistrals i cursos.

Els concerts del festival els celebraran a la Casa de la Cultura, l’església la Mare de Déu dels Àngels, la plaça Sant Isidre als peus de la torre del Senyor i l’esplanada de l’ermita de Sant Josep i la Creu, al costat de la torre de l’Ermita que al capvespre ofereix unes vistes imponents de la Serra Calderona.

La música de cambra envairà carrers i places així com l’església parroquial per convertir-se en escenari dels quatre grans concerts i un didàctic que volen celebrar la vida, buscant la diversió, el divertiment, gaundint de la música i dels entorns que el municipi ofereix.

Baix el tema un divertiment sonor, presentem un repertori que va des del s. XVII fins a l’actualitat. Sota la direcció artística de Salvador Bolón, violoncel solista de l’orquestra de la Comunitat Valenciana-Palau de les Arts i cello nº 4 de la London Symphony Orchestra i amb una forta vinculació al municipi de Serra s’interpretaran obres de Michael Haydn, Mozart , Poulenc, Strauss, Jean Françaix, Metallica i The Beatles.

Els concerts i els intèrprets

El festival començarà amb un concert inaugural ple de força i festa, Katharsis Ensemble presenta “Brindant la nota”, un espectacle que va triomfar al Muver de Saragossa el 2021 i que es caracteritza pel seu to desenfadat i molt proper a l’espectador, que se sentirà part de l’espectacle, i que serà protagonitzat pel baríton Manel Esteve.

Continuarà amb “divertiments de tots els colors”. Un recorregut pels divertiments més especials de la música de cambra, que no són interpretats sovint, i suposaran un gran descobriment per a l’oient. El concert estarà protagonitzat per KairosProject, que concentrarà a artistes de gran rellevància internacional. Música d’autors com Michael Haydn, Mozart o Jean Françaix ompliran de color l’església de Serra.

El tercer concert estarà protagonitzat per un quartet de violoncels, que des de l’ermita oferiran un concert molt peculiar, ple de melodies reconegudes i que faran gaudir l’oient en un viatge que ens portarà des de moments musicals festius del S. XVIII fins a músiques imprescindibles del pop-rock del segle vint. Amenitzant el concert amb una col·laboració amb la bodega d’Utiel-Requena “Vera de Estenas”.

El característic concert de jazz portarà a Reinier Elizarde “El Negron”. Un dels contrabaixistes referents del jazz a Espanya amb la cantant Marina Lledó per a presentar El Condao.

Essència educativa
L’últim concert serà educatiu al col.legi Sant Josep de Serra per a un públic escolar. La proposta serà un quintet de vent format per músics de les dues bandes de la localitat. El programa estarà integrat pel conte musical Pere i el Llop de Sergei Prokofiev.

Els integrants de les bandes de música de la localitat que també participen en l’organització del festival podran acudir a les diferents classes magistrals de cambra que s’han programat durant tota la setmana.

Encara que l’entrada és gratuïta, l’aforament és limitat. Reserva de cadires a l’Oficina de Turisme.: 961688443 961688404

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà