El tripartit i Ciudadanos signen ‘l’acord de millora de Bétera’

pacto2

Compromís, PSPV i Asamblea Bétera Ciudadana i Cs fixen els terminis per complir els deu punts pactats

Representants de Compromís –amb l’alcaldessa al front– PSPV-PSOE, Asamblea Bétera Ciudadana i C’s fixen els terminis per complir els punts pactats, com ara l’adequació viària de la carretera que enllaça el nucli urbà amb Mas Camarena o les possibles solucions per al problema de nitrats en l’aigua potable.

Divendres se celebrà la primera reunió entre membres de l’equip de govern (Compromís, PSPV-PSOE i Asamblea Bétera Ciudadana) i de Ciudadanos per posar en marxa els deu punts de “l’Acord de millora del Poble de Bétera” que han rubricat les quatre forces politiques.

Els deu punts han estat assumits plenament per totes les parts. De fet el gros de les propostes ja les contemplava l’equip de govern i ara ixen reforçades per la petició i coincidència d’objectius amb C’s.

El divendres es determinaren els terminis per a la realització de cada iniciativa Així, per exemple, enguany es licitarà la intervenció per resoldre els problemes d’embassaments d’aigua de pluja i per evitar accidents a l’entrada de Bétera des de València (junt a l’estació del Metro). Les obres s’executaran en 2018.

Per altra banda, l’alcaldessa, Cristina Alemany (Compromís) i Eva Martínez (C’s) es reuniran amb el coronel de la base militar per negociar el canvi del perímetre de tanques del recinte per un de menys perillós. L’equip de govern mantindrà próximamente una cinquena reunió amb el diputat de carreteres, Pablo Seguí, per mirar de desbloquejar la variant de Bétera (Ronda Nord). En la mateixa participarà també Ciudadanos

Moltes de les propostes acordades a quatre bandes estan incloses en els Plans Financers Econòmicament Sostenibles. Les obres es licitaran este any i començaran a ser una realitat en 2018.

En l’apartat d’ajuda al xicotet comerç es crearà un panell-directori de les botigues de Bétera a Mas Camarena, perquè els veïns de les urbanitzacions coneguen els servicis que existixen al poble. Pel que fa al problema històric de la presència de nitrats a l’aigua es continuarà treballant per trobar solucions, a ser possible amb tecnologia avançada i que no suposen privatitzacions.

En la cita de divendres, a les oficines del departament d’Urbanisme, assistiren l’alcaldessa, Cristina Alemany, les regidores Neus Sánchez (Compromís), Cristina Ballesteros (PSPV-PSOE) i Eva Martínez (Ciudadanos) i el regidor d’Asamblea Bétera Ciudadana, Augusto Sevilla, així com una representació de la direcció de Ciudadanos.

Les propostes de l’acord son:

Exigir a la Diputació que, en la major brevetat possible, realitze la Ronda Nord de Bétera.

Millorar la carretera que unix Mas Camarena amb Bétera i que vertebra diferents nuclis de població. Iniciar la pintura del vial (línia divisòria i vorals) i realització d’un estudi per vore si és possible l’ampliació de la carretera.

Condicionar i, si escau, eixamplar la carretera que comença al final de l’Avinguda País Valencià i que unix Bétera i l’Hospital Psiquiàtric, sobretot pel que fa a l’entrada del poble.

Negociar amb l’aquarterament per a una amplada més gran en la cessió i en el canvi de la tanca.

Continuar donant suport al xicotet comerç del poble i a les empreses de Bétera.

Resoldre els problemes amb les aigües pluvials i els accidents de circulació que es produïxen a l’entrada a Bétera per l’estació de metro. Intentar donar un aspecte més cuidat a esta entrada de la població.

Continuar treballant per resoldre el problema històric de contaminació per nitrats de les aigües municipals, sense privatitzacions i, si pot ser, amb tecnologia avançada.

Asfaltar l’oval de Mas Camarena i així mateix, pintar els vials en esta urbanització.

Ampliar, quan siga possible, l’horari EPA i donar servei als matins.

Adaptar, en la mesura del possible, les Piscines amb sistemes de cloració salina.

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà