50 joves de Bétera es beneficiaran del projecte europeu Oportunitats-UE que els acostarà a l’àmbit laboral

ayuntamiento

Les activitats comptaran amb una visita a Brussel·les que afavorisca la integració europea entre la joventut beterana

L’Ajuntament de Bétera continua apostant per la joventut del municipi i per això, ha treballat al costat de la Fundació Finnova en la consecució d’una subvenció que permetrà a joves de Bétera, entre 14 i 25 anys, conéixer en profunditat el món laboral i les oportunitats que ofereix Europa a la joventut.

En total 50 joves de la localitat es beneficiaran del projecte europeu OPORTUNITATS-UE, cofinançat per la Unió Europea en el marc de les Activitats de Participació Juvenil del Programa Erasmus+ que pretén promocionar la mobilitat educativa així com la cooperació, la qualitat, la inclusió i l’equitat, l’excel·lència, la creativitat i la innovació a nivell de les organitzacions i les polítiques a través de l’aprenentatge permanent, el desenvolupament educatiu, professional i personal de les persones en els àmbits de l’educació i la formació, la joventut i l’esport, dins d’Europa i fora del seu territori.

“El nostre objectiu és sumar esforços i continuar donant oportunitats als nostres joves, implementant polítiques i projectes que acosten a la nostra joventut a l’àmbit empresarial i professional per a una futura inserció en el mercat laboral”, ha explicat l’Alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío.

D’aquesta manera, el projecte OPORTUNITATS-EU posarà en contacte als joves de Bétera amb els empresaris i treballadors de la zona i altres localitats, amb la finalitat d’oferir-los una àmplia visió de les diverses oportunitats laborals de les quals disposen. Per a això, OPORTUNITATS-UE busca la cooperació entre la figura de Corresponsals Juvenils i el programa Joves Promeses (JOPRO), donada la coincidència entre els valors i els objectius de totes dues iniciatives, que es duen a terme en el municipi, i pretén relacionar a aquestes afavorint així la participació i representació de la joventut en la presa de decisions a nivell municipal, i al seu torn, fomentar un treball ric en opinions, punts de vista i veu del col·lectiu juvenil.

“Valorem molt positivament aquestes iniciatives que busquen aconseguir entre els nostres joves una ocupació de qualitat i afavorir la participació i el diàleg” ha assegurat la regidora de Joventut, María Segura.

Al seu torn, la regidora d’Ocupació, Mónica Martín, ha destacat “la importància de continuar implementant polítiques que fomenten la contractació i l’ocupació juvenil, especialment, per a accedir a una primera experiència laboral”.

Les activitats d’aquest projecte, que començaran al febrer i es duran a terme fins a setembre, comptaran amb una visita a Brussel·les, seu de les Institucions Europees, per a afavorir la integració europea entre la joventut beterana.

Un programa que coincideix en aquest 2022 amb l’Any Europeu de la Joventut, on la Comissió Europea coordinarà amb les altres institucions europees i els estats membres una sèrie d’activitats encaminades a oferir als joves oportunitats per a adquirir coneixements, habilitats i competències per al seu desenvolupament professional i per a enfortir el seu compromís cívic per a donar forma al futur d’Europa.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà