15 joves de Bétera viatgen a Brussel·les amb el programa europeu BETTER-UE

Visitaran les institucions europees del 22 al 24 de febrer

Els 15 joves guanyadors del programa BETTER-UE viatgen a Brussel·les del 22 al 24 de febrer. L’Ajuntament de Bétera, a través de la regidoria de Fons Europeus i Joventut, ha organitzat una reunió amb les famílies dels joves per a informar-los del programa d’activitats i de les necessitats del viatge.

L’alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío, ha assenyalat que “som conscients de la importància i el valor que aporten aquests projectes europeus a la joventut, sens dubte, són una oportunitat per a ells i continuarem treballant per dur a terme aquestes iniciatives a Bétera”.

Durant la reunió s’han repartit unes maletes personalitzades amb els noms dels 15 joves perquè vagen preparant el seu equipatge.

Visita a les Institucions Europees

Del 22 al 24 de febrer els joves beterenses gaudiran d’un ampli programa d’activitats que conjuga des de la visita al Parlament fins a la Representació Permanent d’Espanya davant la UE, passant pel Parlamentarium on participaran en jocs de rol que els endinsaran a la UE i els faran sentir eurodiputats.

També hi haurà temps per a conéixer la cultura belga amb una visita guiada pel centre històric on coneixeran els monuments més rellevants de Brussel·les així com per a visitar Gante, una de les ciutats belgues més famoses. Sense oblidar la gastronomia pròpia del lloc amb els seus coneguts gofres i el seu mundialment famós xocolate belga.

“Hem organitzat multitud d’activitats perquè coneguen Brussel·les des de tots els vessants. BETTER-UE ens ha permés que aquests joves adquirisquen unes nocions bàsiques sobre la UE acostant-los Europa prèviament a aquest viatge que serà una experiència única per a ells”, destaca la regidora de Fons Europeus i Joventut, Diana Zaragozá.

Better-UE

BETTER-UE va començar a Bétera al setembre del passat any amb la convocatòria d’aquest projecte europeu que té com a objectiu fomentar la participació de la joventut beterense en la vida política europea i fer-los coneixedors del funcionament de les institucions europees.

La difusió en els centres escolars del municipi va fer que en pocs dies s’inscrigueren 80 joves beterenses que han participat a l’octubre i novembre en dues jornades on els coneixements sobre la Unió Europea i la participació activa ha fet que 15 d’ells hagen sigut mereixedors d’un viatge a Brussel·les.

Un viatge que marcarà la fi d’aquest projecte europeu i sobretot, als participants de BETTER-UE donada l’experiència que ha suposat per a ells. “Des del Consistori ja estem treballant en la pròxima convocatòria d’aquest projecte per a aquest any que permetrà continuar acostant la UE als joves de Bétera”, ha finalitzat Verdevío.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà