L’Ajuntament de Bétera posa en marxa l’Oficina d’Ajuda Municipal a Ucraïna

ucrania betera

l’Ajuntament ha enviat ja a Fira València tres camions d’aliments, medicaments i roba

L’Ajuntament de Bétera ha obert l’Oficina d’Ajuda Municipal a Ucraïna mitjançant la qual atendrà la ciutadania per a donar resposta a totes les consultes entorn de la col·laboració amb el poble ucraïnés.

L’objectiu és oferir un servei d’atenció, informació, orientació i assessorament a la ciutadania, sobretot, a aquella població ucraïnesa que haja vingut a Bétera. L’accés a aquesta Oficina ha de ser a través de cita prèvia en el telèfon 96 169 87 14 o escrivint a ssociales.maribel@betera.es.

L’alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío, ha destacat “la gran labor de l’àrea de Drets Socials que s’ha bolcat a canalitzar l’ajuda humanitària a Ucraïna mitjançant aquesta Oficina d’atenció” i la col·laboració del municipi de Bétera “un poble solidari”.

ucrania betera

En referència a l’acolliment, l’Oficina d’Ajuda Municipal canalitza a tots els veïns i interessats a participar a través del sistema d’acolliment de protecció internacional regulat per la Generalitat Valenciana. Qualsevol persona interessada a cedir gratuïtament habitatge a famílies ucraïneses podrà fer-ho a través de la pàgina de GVA emplenant un formulari de sol·licitud.

La regidora de Drets Socials, María Segura, ha manifestat que “l’important també és mantindre l’ajuda durant el temps, és fonamental que no es diluïsca aqueixa capacitat de col·laboració i que continuem prestant el nostre suport als qui més ens necessiten”.

Donades les multituds mostres de col·laboració, el Consistori ha fet una crida a la ciutadania perquè aquells veïns que coneguen la llengua d’Ucraïna col·laboren en tasques d’interpretació i traducció quan siga necessari. Per a això, els interessats poden contactar amb la mateixa oficina per a oferir-se com a voluntaris.

Bétera s’ha bolcat per a ajudar al poble ucraïnés. La setmana passada tres camions carregats d’aliments no peribles, roba i medicaments va eixir cap a Fira València, punt de recollida establit per la Generalitat per a canalitzar l’ajuda del poble valencià a Ucraïna.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà