Bétera bonifica en un 95% l’IBI rústic de les parcel·les en producció

campo betera

És el municipi de Camp de Túria amb els impostos més baixos

Els veïns de Bétera tornaran a veure reduïts els seus impostos després de l’anunci d’una altra baixada que ha fet el regidor d’Hisenda, Manuel Pérez, “bonificarem un 95% l’IBI rústic d’aquells que estiguen treballant les seues terres”. Per segon any consecutiu l’actual govern de Bétera tira avant un nou benefici fiscal per a la seua ciutadania que situa al municipi com la localitat de la comarca Camp de Túria amb els impostos més baixos.

L’alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío, ha manifestat que la seua intenció és “continuar reduint la pressió fiscal entre els nostres veïns i veïnes. És el nostre deure com a polítics al servei del ciutadà ajudar als qui més ens necessita”. D’ací ve que l’àrea d’Hisenda porte un any treballant en l’anàlisi i l’avaluació d’unes polítiques fiscals que, tal com indica Manuel Pérez “ens permeten avançar cap a una pressió fiscal més justa, equitativa i que siga beneficiosa per a tots els nostres contribuents”.

En el ple municipal es votarà la modificació de l’Ordenança que permetrà aprovar posteriorment aquesta mesura que suposa la tercera rebaixa fiscal de l’actual Equip de Govern.

Bétera és una població de tradició agrícola que té, segons les dades del cadastre un total de 6.094,35 hectàrees de sòl rústic, de les quals estan cultivades, d’acord amb l’últim cens agrari elaborat per l’INE en 2020, 2.998,61 hectàrees, la qual cosa suposa un 49,2% d’aquestes.

Per tant, aquesta rebaixa fiscal a més es realitza també amb l’objectiu de fomentar l’ocupació, promoure el cultiu de les terres i evitar l’abandó de les mateixes en el municipi.

Mesures fiscals històriques

L’equip de Govern, primer va bonificar el 95% de la plusvàlua “mortis causa” i a l’agost del passat any, l’àrea d’Hisenda va portar avant una baixada de l’IBI en 5 punts aconseguint passar d’un coeficient de l’IBI urbà del 0,58% al 0,53%, i en rústic del 0,68% al 0,63%. Una rebaixa fiscal que a més veuen incrementada les famílies nombroses i els veïns que tinguen instal·lades plaques solars.

En 2022, aquest nou alleujament fiscal torna després de realitzar una revisió cadastral i una exhaustiva anàlisi de les arques municipals a fi de no comprometre l’estabilitat pressupostària de l’Ajuntament.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà