Més de 200 músics de 19 països participen en el Concurs Internacional de Direcció de Banda de Bétera

La primera edició serà del 23 al 27 de novembre

L’Ajuntament de Bétera al costat de la Fundació Socialmusik ha presentat hui a València la primera edició del Concurs Internacional de Direcció de Banda Simfònica que començarà demà a l’Auditori de la Casa de la Cultura i continuarà fins al diumenge, moment en el qual es donarà a conéixer al guanyador o guanyadora.

A la roda de premsa oferida per l’alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío, el regidor de Cultura, Manuel Chover i el president de la Fundació Socialmusik, Bernardo Fabra, s’ha donat a conèixer el nou esdeveniment que naix amb dos objectius: descobrir i promoure joves directors de tot el món.

La convocatòria ha suposat la inscripció de 216 músics de 19 països i quatre continents.

Un jurat de prestigi internacional presidit per director suís, Felix Hauswirth, seleccionarà durant aquesta setmana als candidats en fases eliminatòries, fins a arribar a la final que se celebrarà el diumenge a les 11 a la Casa de la Cultura.

bandas betera

Manuel Chover, ha destacat “la ferma aposta de Bétera amb els joves directors de tot el món”, i ha qualificat el concurs com a “únic en el món, tant per la quantia econòmica del premi, com per l’oportunitat que té el guanyador de poder ser convidat a dirigir importants bandes professionals espanyoles”.

El regidor ha recalcat “l’aposta del Consistori amb la música de nova creació”, ressaltant l’estrena de la Suite Atlàntica del compositor canari, Germán Arias, en la final del concurs.

En aqueixa mateixa línia, Elia Verdevió ha afirmat “el compromís de l’Ajuntament amb la cultura i especialment, amb la música” i ha ressaltat “la projecció internacional que ofereix a Bétera aquest esdeveniment amb més de 200 participants de 19 països i 4 continents diferents que delectaran als presents amb grans melodies”.

Aquesta primera edició marca l’inici d’un concurs que pretén continuar buscant joves talents que situen a Bétera en l’epicentre de la direcció de bandes, que ressalten la seua tradició musical i que posen en valor la cultura local.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà