Desarticulada una banda que robava les pensions a majors en sucursals de Bétera

Un policia local a través de les càmeres de seguretat del municipi va detectar una temptativa de robatori en una sucursal bancària

La Guàrdia Civil de València ha desarticulat un grup criminal que robava a persones d’avançada edat en sucursals bancàries mitjançant el “mètode del descuit”, aprofitant el moment en què retiraven importants sumes de diners després del cobrament de les pensions.

En l’operació, denominada “Mugger”, s’ha detingut a dos homes de 32 i 57 anys de nacionalitat colombiana i s’ha obert una ordre de detenció judicial a altres dues, segons la Guàrdia Civil.

Les investigacions es van iniciar després d’una denúncia rebuda en l’aquarterament de Bétera per un robatori amb violència a una persona d’avançada edat a l’eixida de l’entitat bancària.

Els agents van descobrir que aquest grup criminal havia operat també a Bunyol, Bétera, Borriana, Riola, San Pedro del Pinatar, València i Iecla, cometent furts a clients d’entitats bancàries pel mètode del “descuit”.

Les víctimes eren persones d’avançada edat que realitzaven grans operacions de retirada de diners en efectiu en les seues sucursals bancàries després del cobrament de la pensió.

La Guàrdia Civil informa així mateix que s’ha detectat un augment considerable d’aquesta mena de fets en els últims anys, utilitzant diferents mètodes com el ‘pinchazo’, el ‘cogotazo” o la ‘mancha’.

En tots aquests mètodes, els autors tracten de distraure a la persona per a, posteriorment, sostraure-li els diners que prèviament havien guardat entre les seues pertinences.

En els dies de cobrament de les pensions, un o diversos components del grup vigilaven les zones pròximes a les entitats bancàries, amb la intenció d’identificar a una persona que efectuara importants retirades de diners en efectiu.

Aquests grups, procedents d’Amèrica del Sud, utilitzaven identitats amb documentació falsificada dels seus països d’origen, dificultant molt les labors policials d’identificació i localització.

Els grups que executaven els fets delictius estaven compostos per homes i dones, els quals empren auriculars amb micròfon o “pinganillos” per a comunicar-se i complements en la seua vestimenta.

Un agent de la Policia Local de Bétera, a través de les càmeres de seguretat del municipi, va detectar una temptativa de robatori en una sucursal bancària i va alertar a la Guàrdia Civil.

Els suposats autors del robatori havien accedit per separat a una entitat bancària, en actitud sospitosa, deixant córrer el seu torn, portant gorra per a dificultar la seua identitat i auriculars per a comunicar-se entre ells, amb la intenció de tornar a cometre un nou robatori, han assenyalat les mateixes fonts.

Els suposats lladres van intentar canviar d’aparença sobre la marxa i es van canviar es roba, es van llevar abillaments com a gorra, ulleres i màscares i es van dirigir al metre, per a dificultar la seua localització.

En aqueix moment van ser interceptats i traslladats a dependències policials, on després d’una sèrie de comprovacions, van ser detinguts i llocs a disposició judicial.

Els altres dos supòsits integrants del grup criminal sobre els quals pesa una ordre de detenció judicial són un home de 21 anys i una dona de 50, també de nacionalitat colombiana.

Se’ls imputen els delictes de pertinença a grup criminal, usurpació d’estat civil, robatori amb violència i furt.

Les diligències han sigut entregades en el Jutjat de Primera Instància i Instrucció Número 3 de Llíria.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà