Bétera impulsa un Pla Integral de Senyalització Viària

Este pla comença a 2023 i es pot prorrogar fins a l’any 2027

El Consistori beterense, a través de l’àrea d’Obres Públiques, ha posat en marxa aquest mes de març un Pla Integral de Senyalització Viària en tot el municipi, una aposta clara de l’Ajuntament per la seguretat viària.

“Es tracta d’un projecte molt necessari per a Bétera que es durà a terme en tot el municipi amb l’objectiu de millorar la mobilitat, accessibilitat i seguretat viària”, ha explicat l’Alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío.

Un Pla que comença aquest any 2023 i que es pot prorrogar fins a l’any 2027 amb la finalitat de mantindre i adequar tots els vials. Aquest Pla inclou el manteniment, reposició, subministrament, muntatge i instal·lació dels elements que comprenen la senyalització, tant vertical com horitzontal, en la xarxa viària de Bétera.

En l’actualitat i, tal com assenyala la regidora d’Obres Públiques i Mobilitat, Gloria Campomanes, “el terme municipal de Bétera requeria d’una intervenció urgent. Com que en molts punts hi ha una senyalització deficient produïda per la falta de manteniment en anys anteriors que s’ha anat agreujant pel pas del temps”.

Fins al moment, la brigada d’obres de l’Ajuntament ha anat escometent treballs de repintat que ara es veuran reforçats amb aquest Pla que ja ha començat i que deixarà tot el terme municipal en condicions òptimes. Durant el primer any es realitzarà una actuació integral i en els següents es treballarà en el manteniment i la conservació.

Aquest pla de senyalització viària està dotat amb un pressupost de 919.600 euros i s’executarà durant el primer any realitzant una actuació per a la renovació de la totalitat de la senyalització horitzontal i el 20% de la senyalització vertical existent així com l’execució de nova senyalització ateses les necessitats actuals. Mentre que el segon any, que serà prorrogable fins a dos més, es renovarà el 30% de la senyalització horitzontal i el 10% de la vertical, ateses les necessitats del municipi.

Novetats

A més, amb l’objectiu d’augmentar la seguretat dels vianants, aquest nou Pla Integral de Senyalització Viària inclou la instal·lació de 8 passos de vianants intel·ligents que se situaran en diferents zones de major confluència entre vianants i vehicles, per a garantir la seguretat i reduir la probabilitat d’atropellaments.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà