Demanen al nou president de la Diputació un compromís amb el Psiquiàtric de Bétera

psiquiátrico de betera

CCOO denuncia que manté una ocupació del 50% per la falta de recursos materials i professionals

La Federació de Sanitat i Sectors Sociosanitaris, FSS CCOO PV, ha demanat al nou president de la Diputació de València, Vicente Mompó, que adquirisca un vertader compromís amb l’Hospital Psiquiàtric de Bétera per a millorar els seus recursos i les condicions laborals del personal.

En 2016 es va anunciar la integració d’aquest centre sanitari, gestionat per la Diputació, a la xarxa sanitària pública de la Conselleria de Sanitat i amb aqueixa excusa no s’ha avançat en el conveni col·lectiu que porta congelat des de 2010. Així, el personal sanitari està en terra de ningú, ni se’ls apliquen les millores que s’aconsegueixen per als treballadors de la Conselleria, ni les del personal de Diputació.

Segons afirmen en un comunicat, “les regles del joc canvien a la mercè dels qui els gestionen i sempre en perjudici del personal”, per exemple, “no tenen dret al complement de carrera i desenvolupament professional, com si ho tenen en la Conselleria o la Diputació, ni un pla propi de formació. La majoria de cursos que planifica Diputació no s’adapten a la seua professió i només poden accedir a aquells genèrics sobre salut laboral o pla igualtat”.

“CCOO ha lluitat aquests anys per a poder canviar totes aquestes coses, independentment de la seua integració en Sanitat, perquè no és just que no tinguen les seues condicions laborals actualitzades. De fet, la Diputació ha tingut una proposta integral de conveni col·lectiu realitzada per aquest sindicat a la qual no ha contestat”, afigen.

D’altra banda, “és necessari definir el paper de l’Hospital Psiquiàtric de Bétera en la sanitat pública valenciana. Té capacitat per a 40 pacients però només manté una ocupació del 50% a causa d’una falta de recursos materials i professionals, per no dir que està fora del sistema”.

A més, lamenten, “falten professionals com a direcció d’infermeria, un tècnic en animació sociocultural o un segon psiquiatre, entre altres”.

Des del sindicat consideren que “cal prendre de debò el seu alt potencial i el treball que des d’allí es realitza en matèria de Salut Mental, ja que és l’únic hospital públic que presta aquest servei per a pacients de mitjana-llarga estada en rehabilitació i amb inversions en recursos humans i en mitjans necessaris, podria convertir-se en un centre de referència per a la Salut Mental a la Comunitat Valenciana”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà