Bétera rep 33.000 euros per a l’excavació del Centre de Resistència de la Jonquera

L’objectiu del Consistori és posar en valor les trinxeres i búnquers de la línia Puig-Carasols

L’Ajuntament de Bétera ha rebut una subvenció de 33.396 euros de la Diputació de València per a posar en valor el Centre de Resistència de la Jonquera.

En aquest sentit, l’àrea de Patrimoni, destinarà aquesta subvenció a la Fase I d’actuacions en el Centre de Resistència de La Jonquera, la finalitat de la qual és l’excavació i consolidació de 250 metres de trinxeres així com l’excavació d’un búnquer de tipologia atípica dins dels catalogats en la Línia Puig-Carasols.

A més, dins d’aquesta subvenció també es procedirà a instal·lar la senyalística que identifique i informe d’aquest Centre, tot per a posar en valor i protegir aquest bé patrimonial i continuar amb l’objectiu del Consistori de destacar la importància de les trinxeres i búnquers de la línia Puig-Carasols al seu pas pel municipi.

Aposta pels vestigis patrimonials

Aquesta actuació s’emmarca dins de les polítiques de protecció, conservació i rehabilitació que l’Ajuntament, a través de la regidoria de Patrimoni, duu a terme entorn dels vestigis patrimonials de Bétera.

De fet, i després de 4 fases d’actuació, ja s’ha posat en valor el Centre de Resistència del Corral del Quirro que en breu serà visitable. Una altra actuació que se suma, al costat del Centre de Resistència de la Jonquera, a les accions que s’estan duent a terme des del Consistori com a municipi membre, que a més presideix, l’Associació de Municipis Vinculats a la Línia Immediata i que naix amb l’objectiu de protegir, millorar i potenciar els vestigis patrimonials, la recuperació de la memòria històrica i l’ús social i educatiu de les restes de la línia defensiva Puig-Carasols o Immediata, atesos els rellevants valors històrics, culturals, mediambientals i paisatgístics, que s’inclouen dins dels territoris que conformen els membres, a través de l’ensenyament, l’estudi i el gaudi d’ells.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà