El CSIF alerta de la falta de material en urgències i quiròfans de l’Arnau

Hospital Llíria

El sindicat exigeix solucions al problema amb el servei de llenceria que afecta al Hospital de Llíria

El sindicat CSIF ha alertat de la falta de material en urgències i quiròfans de l’hospital Arnau de Vilanova, a València, mancances que ha provocat el malestar dels professionals que treballen en el centre i que dificulten la realització de capellans i operacions, i ha exigit la seua reposició.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) també adverteix dels problemes de bugaderia en un departament de salut que s’estén des de València fins al Racó d’Ademús.

Fonts de la Conselleria de Sanitat han informat a EFE que és una cosa “puntual”, ja que s’han produït alguns “trencaments d’estoc” per part de l’empresa que subministra el material, però aquest fet “no ha afectat els pacients ni a l’activitat assistencial” i el problema “està solucionat i tenen pràcticament de tot el que els faltava”.

El CSIF afirma que el material disponible per a operacions i atenció en urgències “resulta insuficient” i avisa de mancances en “xeringues de 10, xeringues gasometria, fisiològic 500 cc cristall, campanes vacutainer extraccions, sistema alargadera bifurcada, dogmatil iv, xeringues sèrum fisiològic precargado, goma d’aspiració, receptales, draps o sistemes de degotador”.

També falten, segons indica el sindicat, “roba d’un sol ús en Ginecologia i Urologia, pistoles de sutura en Cirurgia, material de sutura laparoscòpia (endoclose), guants xicotets estèrils, fundes estèrils taula de maig o fundes de mànecs de llum estèrils, a més de bates d’un sol ús”.

CSIF adverteix de la gravetat d’aquestes mancances, que ha generat fins i tot un escrit dels professionals dirigit a l’adreça del departament, i explica que una operació quirúrgica “implica un protocol detallat i uns preparatius que requereixen dels mitjans suficients i de la dotació necessària. Si no es tenen, es posa en risc la intervenció i l’adequada atenció als pacients”.

“No disposar del material suficient implica una fallada de base que fins i tot està obligant a substituir alguns recursos específics per uns altres que no són els més adequats per al que requereix la cura o la situació”, assenyala la central sindical , que reclama “amb urgència la dotació del material necessari”.

CSIF, igualment, exigeix solucions al problema amb el servei de llenceria que afecta un departament de salut que arriba de València a Ademús, a l’interior de la província, i que engloba a tres hospitals, ja que a més de l’Arnau també abasta Llíria i Doctor Moliner.

La central sindical ha exigit per escrit a adreça del departament “l’esmena, en el menor temps possible, d’aquesta situació irregular en el subministrament tant de la uniformitat com de la roba dels pacients i de llit” i assenyala que el problema consisteix en el fet que “la roba neta arriba en condicions penoses i obliga a descartar gran part d’aquesta”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà