Acord investidura alcaldies: l’Eliana, Serra i Marines del PSPV i Llíria per a Compromís

Els partits integrants dels pactes del Botànic signen propiciar alcaldies progressistes

En la setmana decisiva per als pactes post electorals del 28M, l’acord d’investidures d’alcaldies al qual han arribat este matí PSPV, Compromís i Esquerra Unida aplana el camí per a les aliances a diversos municipis de Camp de Túria on cap partit ha obtingut majoria absoluta.

En la capital de la comarca, on l’alcaldia depén del pacte entre els partits d’esquerres perquè no governe el PP com a força més votada, la vara de comandament serà per a Compromís en tindre un regidor més -sis- que els seus socis socialistes -cinc-.

De complir-se l’acord al qual ha tingut accés InfoTúria.com, que marca com a regla general que “en els municipis on el partit més votat haja estat algun dels signants, li correspondrà l’alcaldia”, l’actual alcalde en funcions i candidat de Compromís-Move, Joanma Miguel, seguirà en l’alcaldia els quatre anys.

En l’última legislatura, quan el PSPV va sumar un regidor més que la coalició, els socialistes van accedir a cedir la vara de comandament dos anys per a poder signar el pacte de govern que va tancar la porta de l’alcaldia a la popular Reme Mazzolari.

No obstant això, ara el torn en l’alcaldia només es contempla en l’acord en el supòsit que s’haja produït un empat en nombre de regidors, “siga quin siga el partit més votat, des d’esta comissió és recomana, com a punt de partida, alcaldies compartides durant la legislatura”.

L’acord per a propiciar el màxim nombre possible d’alcaldies progressistes a la Comunitat Valenciana “en tots els municipis on siga numèricament possible i, allà on siga possible, governs estables” també afecta a altres tres municipis en els quals el PSPV està a l’espera de pactar amb Compromís per a sumar la majoria absoluta i retindre l’alcaldia.

És el cas del socialista Salva Torrent, que després de perdre la majoria absoluta de la qual ha gaudit aquesta legislatura, cerca integrar a la regidor de Compromís, Isabel Montaner, en el nou govern.

A Marines, la socialista Lola Celda, es mantindria en l’alcaldia després de 20 anys en el càrrec, si tal com recull l’acord, l’edil de Compromís desfà l’empat amb el PP.

El mateix ocorre a Serra, on el PSPV negocia integrar al regidor de Compromís per a conformar govern amb la socialista Alicia Tusón en l’alcaldia.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà