La Mancomunitat Camp de Túria llança la campanya ‘Desperta Sensacions’

Galeria 26 Fotos

Els quinze municipis que participen en aquest pla reben anualment més de 235.000 turistes

Baix el lema ‘Desperta Sensacions’, la Mancomunitat Camp del Túria ha llançat una campanya per a atraure un turisme sostenible, competitiu i desestacional, dins del Pla de Dinamització i Governança Turística, acordat entre la Mancomunitat, Turisme Comunitat Valenciana i el Centre de Turisme de la Diputació Provincial de València.

A través d’aquest Pla es busca una aposta per la diferenciació i especialització turística. Per a això, es contemplen projectes orientats tant a augmentar la qualitat dels serveis i de l’oferta complementària, com a la millora del mitjà urbà i natural, l’ampliació dels espais d’ús públic i l’augment i la creació de nous productes.

D’aquesta manera, la Mancomunitat Camp de Túria pretén potenciar els productes turístics dels 15 municipis involucrats en el Pla: Benissanó, Bétera, Casinos, l’Eliana, Gàtova, Llíria, Loriguilla, Marines, Nàquera, Olocau, la Pobla de Vallbona, Riba-roja de Túria, Sant Antoni de Benaixeve, Serra i Vilamarxant. Per a aconseguir-ho, ha estructurat l’oferta entorn de tres pilars característics d’aquest Camp: “camp d’essències”, “camp de sabors” i “camp d’aventures”.

El primer posa en valor el patrimoni cultural i històric que posseeixen els municipis destacant els jaciments que van des de l’època ibera fins a la islàmica. El camp de sabors aglutina la rica oferta del producte gastronòmic local i especialment les múltiples varietats d’arrossos disponibles en la zona. Finalment, camp d’aventures destaca el turisme actiu i el patrimoni natural. Un patrimoni caracteritzat per la presència de dos parcs naturals com la Serra Calderona i el Parc Natural del Túria, molt reconeguts per la seua grandària, bellesa i per la multitud d’activitats que s’ofereixen en ells.

Actualment, segons les dades de l’Institut Nacional d’Estadística (INE), més de 235.000 persones visiten anualment els 15 municipis, la qual cosa suposa multiplicar per 1,6 el nombre d’habitants. Entre gener i maig d’enguany, ja han registrat 92.900 turistes, amb un augment del 3,3% respecte al mateix període de l’any anterior. Tenint en compte que els mesos d’estiu i els ponts d’octubre i novembre són les èpoques amb major afluència, l’estimació per al conjunt de l’any és molt positiva.

La campanya ‘Desperta Sensacions’, que serà present a través d’opis i tanques pel centre de València, persegueix precisament destacar les essències, aventures i sabors que se senten visitant aquest Camp de Túria.

Pla de Dinamització i Governança Turística

El Pla de Dinamització i Governança Turística Camp de Túria és una iniciativa de la Generalitat Valenciana, a través de Turisme Comunitat Valenciana, el Centre de Turisme de la Diputació de València i la Mancomunitat Camp de Túria, que busca impulsar la destinació Turística “Camp de Túria Desperta Sensacions”. L’objectiu del pla és potenciar la innovació i modernització, així com el foment, la consolidació i la millora de productes turístics valencians del territori amb la finalitat de millorar la competitivitat, innovació i resiliència d’aquesta destinació turística. En aquest sentit, els pilars del pla són la sostenibilitat, la incorporació de noves tecnologies de la informació i la creació de productes turístics experiencials per a adaptar-los als nous segments i exigències de la demanda turística.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà