À Punt

S’assenten les bases de l’acord per determinar la propietat dels pous d’aigua de la Pobla, Benissanó i Llíria

El problema entre Hidraqua i Aqualia per la propietat de les instal•lacions en Camp de Túria es va judicialitzar fa més de 15 anys

Els alcaldes de la Pobla de Vallbona, Benissanó i Llíria s’han reunit per a posar solució al conflicte per la propietat de les instal•lacions d’abastiment d’aigua potable dels tres municipis. Un problema que s’arrossega des de fa dècades i que es vol desactivar el més prompte possible.

Actualment existix un conflicte de la propietat dels actius (pous, canonades, dipòsits, instal•lacions) entre les empreses concessionàries del servei d’aigua potable Hidraqua i Aqualia. Un problema que es va judicialitzar i que encara arrossega plets per la interpretació de la sentència dictada el 2007.

Durant la reunió entre l’alcalde de la Pobla de Vallbona, Josep Vicent Garcia; l’alcaldessa de Benissanó, Amparo Navarro, i l’alcalde de Llíria; Manuel Civera, han coincidit que la solució és factible i que passaria per separar quines instal•lacions serien de cada empresa concessionària, el que també significa desactivar els plets que a hores d’ara encara estan en marxa.

Els tres alcaldes han apostat per posar fi a este problema el més prompte possible ja que “els veïns no es mereixen una situació de conflicte en una qüestió tan important com és l’aigua perquè qui sempre acaba perdent és el consumidor. En la factura de l’aigua cada ciutadà paga no només l’aigua que consumix sinó el manteniment, les reinversions necessàries i quan hi ha un conflicte sobre a qui pertanyen les instal•lacions repercutix en estos serveis”.

El problema entre Hidraqua i Aqualia per la propietat de les instal•lacions es va judicialitzar fa més de 15 anys. Tot i la sentència judicial encara no s’han resolt algunes qüestions com ara la propietat de les instal•lacions d’abastiment d’aigua.

Quan la concessió signada en cada municipi s’acabe els pous i les xarxes d’aigua potable passaran a ser de l’Ajuntament i no de l’empresa que s’ha encarregat de la gestió. D’ací la importància de ressoldre quines instal•lacions pertanyen a cada municipi i avançar-se així al problemes que es puguen ocasionar a mig termini.

No hi han comentaris

Deixar un comentari

El vostre correu no es publicarà.