Cada falla rebrà 250 euros per a celebrar que són Patrimoni de la Humanitat

La Diputació de València incrementarà l’ajuda per a commemorar la declaració de la Unesco

 

Cada comissió fallera tant les de la capital com les de les comarques, on es troben pràcticament la meitat de les comissions censades en la província rebrà enguany 250 euros de la Diputació de València, en lloc dels 180 euros que venien rebent fins a hui. En aquesta ocasió la banderola que lliurarà la corporació a les Falles servirà per a commemorar la declaració de la festa com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat.

El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, ha anunciat que les comissions falleres rebran enguany 250 euros per a commemorar la declaració de les Falles com a Patrimoni de la Humanitat per part de la UNESCO. “Segueix sent una ajuda simbòlica i modesta, però almenys volíem incrementar eixa aportació perquè les comissions puguen celebrar eixe reconeixement històric que és fruit del treball de totes les falleres i fallers valencians”, ha declarat el president.

Rodríguez va aprofitar la seua visita a Madrid, on va participar en la presentació de la festa en Fitur per part del regidor de l’Ajuntament de València, Pere Fuset, per avançar aquestes ajudes i destacar el treball de totes les comissions falleres per al reconeixement mundial de la festa.

El president de la Diputació ha participat activament en la campanya per a promocionar a nivell internacional una festa que “ens defineix com a poble”, i ja va avançar, en vespres de la trobada en la qual la UNESCO havia de donar el seu veredicte sobre les Falles, que si aquestes eren declarades patrimoni immaterial de la humanitat la institució provincial incrementaria les ajudes que cada any concedeix a les comissions falleres.

En 2016, en les primeres Falles de l’equip de govern que presideix Rodríguez al capdavant de la Diputació, es va decidir implicar a les comissions falleres en campanyes de difusió de temes de sensibilització social. En aquella ocasió les més de 800 falles de la província van lluir en els seus monuments una banderola amb el lema ‘No a la violència de gènere’. Un missatge solidari que va unir a les comissions i que en aquesta ocasió girarà entorn del reconeixement de la festa per part de la UNESCO.

El president de la Diputació es basa en la dinamització social i en la tornada econòmica de les Falles per a explicar la necessitat que les administracions públiques invertisquen en política festiva. “Més enllà de la identitat i la riquesa social que garanteixen aquestes celebracions, hem de destinar recursos econòmics i materials per a desenvolupar i difondre una festa com les Falles, que en realitat és una indústria que realitza una aportació gens menyspreable al Producte Interior Brut valencià, amb una repercussió directa en sectors com el de la música, la pirotècnia, la indumentària i la restauració, entre uns altres”.

No hi han comentaris

Deixar un comentari

El vostre correu no es publicarà.