L’1 de maig serà el primer diumenge en què Metrovalencia serà gratuït

metro

Aquesta mesura està emmarcada en el Pla Reactiva de la Generalitat per a incentivar el transport públic

El pròxim 1 de maig serà el primer diumenge en què Metrovalencia, TRAM d’Alacant i TRAM de Castelló serà gratuït per a totes els i les usuaris i usuàries.

Com ha explicat el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, «aquesta mesura anunciada pel president de la Generalitat, Ximo Puig, en Les Corts Valencianes la setmana passada, es repetirà tots els diumenges durant els pròxims tres mesos, fins al 31 de juliol».

Així mateix, ha explicat que «la gratuïtat del servei de transport s’emmarca en el conjunt d’accions previstes per la Generalitat, el Pla Reactiva, per a ajudar a pal·liar els efectes de la inflació en les famílies valencianes».

Així, el conseller ha assenyalat que «es calcula que al voltant de 113.500 persones es podran beneficiar d’aquesta iniciativa ja que els diumenges unes 110.000 persones fan ús dels serveis que ofereix Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) a Alacant i València, i sobre les 3.500 viatgen en el TRAM de Castelló».

A més, Arcadi España ha afegit que «aquesta mesura ve a completar les que Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana i l’Autoritat del Transport Metropolità de València (ATMV) han dut a terme en el transport metropolità de València, on s’han reduït fins a un 50% les tarifes i s’ha fet realitat la integració tarifària gràcies als nous títols SUMA, i que a més vindrà acompanyada d’una reducció de preus de fins al 50% en el TRAM d’Alacant, gràcies a la simplificació de zones que entrarà en vigor a l’estiu».

Segons el conseller, «amb metre i TRAM gratis els diumenges estem contribuint a facilitar la mobilitat d’aqueixos dies festius i ajudarà a guanyar nous i noves usuaris i usuàries de la xarxa de la Generalitat en l’aposta que estem fent des del Consell per potenciar el transport públic».

Per al responsable de Transport de la Generalitat és fonamental «facilitar una mobilitat més sostenible en aquests moments on prima l’eficiència energètica, sense oblidar la necessitat de pal·liar els efectes tan negatius de la contaminació i el canvi climàtic».

No hi han comentaris

Deixar un comentari

El vostre correu no es publicarà.