El CDFB l’Eliana femení disputa dos partits amistosos de futbol dins del ‘Mes de la Dóna 2018’

S’enfronten al Llevant i al Pierrefonds SA del Canadà

El CDFB l’Eliana femení va disputar este dimecres un enfrontament amb un dels equips de Llevant. En la vespra, les xiques de l’equip de futbol de la localitat es van enfrontar al Pierrefonds SA (equip de la regió de Quebec, al Canadà). Tots dos tornejos formaven part del ‘Mes de la Dóna’ que es programa des de l’àrea d’Igualtat.

Així ho ha indicat el consistori local en un comunicat en que ha destacat que esport i Igualtat, s’han unit per una bona causa: donar-li visibilitat al paper protagonista que tenen les fèmines en la nostra societat. Tant en l’àmbit familiar com en el dels estudis, el treball o la pràctica esportiva. El CDFB l’Eliana és un absolut referent comarcal, pel que fa a la seua secció femenina, i en els dos darrers dies va donar un clar exemple d’açò.

Des de la junta directiva d’aquesta entitat esportiva s’està treballant en la formació de noves jugadores. Així mateix, s’està fent una important aposta per la promoció dels seus diferents equips, i en els últims mesos s’han anat disputant successius partits de caràcter amistós contra equips del Japó, la Xina… i, dimarts passat, del Canadà.

Les xiques del CDFB l’Eliana infantil cadet van mesurar les seues forces contra les jugadores del Pierrefonds SA, un equip molt batallador i físic que va preparar el partit a consciència. La trobada es va disputar en la Ciutat Esportiva del València CF. I ahir mateix es va disputar una altra trobada de futbol femení, en el que les futbolistes del CDFB l’Eliana es van enfrontar al potent UD Llevant (un equip que arribava a aquest xoc com destacat capdavanter en el grup en el qual competeix).

Vicente Zamora, president del club de futbol, destacava el bon ambient viscut en tots dos encontres: “Han sigut dos partits molt entretinguts, en el qual nostres futbolistes han gaudit sobre el terreny de joc i han fet gaudir al públic. Per a nosaltres és una alegria poder comptar amb jugadores tan compromeses amb el club i són un exemple per a la resta d’integrants del CDFB l’Eliana”.

Les edils d’Esports (Eva Santafé) i Igualtat (Isabel Montaner) en l’Ajuntament de l’Eliana coincidien a l’hora de destacar la importància que té donar-li visibilitat a totes les facetes en les quals les dones tenen una dedicació igual a la dels homes: “Són moltes els vessants en les quals dones i homes desenvolupen un treball igual, encara que no estiga reconegut així en molts casos. I és per açò que estem ací: volem que se sàpia que en tots els àmbits, incloent-hi l’Esport, la dona és protagonista i no pot quedar relegada a un nivell secundari”.

El pròxim 20 de març, a les 19.00 hores, el Pavelló Municipal de l’Eliana acollirà un partit amistós de bàsquet, amb integrants del CB Jóvens l’Eliana.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà