L’Eliana presenta els seus festers majors 2023

Els ‘fadrins’, les ‘xiques’ i els clavaris del Carme van celebrar dissabte el primer acte d’enguany

L’Eliana ha iniciat el camí cap a les Festes Majors aquest passat dissabte amb l’acte de presentació dels seus festers i festeres 2023. Una celebració que ha tingut lloc per primera vegada enguany i que va servir per a donar a conéixer, un a un, tots els seus membres i els màxims representants de les festivitats en aquest exercici.

Així, després de la recollida del clavari major del Crist del Consol, Pablo Marí, i de la clavariessa major de la Puríssima, María Vidagany, i la cercavila, amenitzada per la Unió Musical de l’Eliana (UME), la comitiva va arribar a l’Auditori Municipal degudament engalanat per a l’ocasió i on l’esperaven representants de la Corporació encapçalats per l’alcalde, Salva Torrent.

La presentació, que va estar a càrrec de la periodista elianera Marta Piera i del dissenyador de moda, Ancor Montaner, va servir també per a donar a conéixer els 26 integrants de la clavaria de la Mare de Déu del Carme, encapçalada pel seu clavari major, Jaime Planells.

Abans de cridar un a un els 67 festers i festeres joves, els coneguts com ‘els fadrins’ i ‘les xiques’, va tindre lloc un sentit comiat dels representants durant la pandèmia 2020/2022: Aroa Giménez i Miquel Comes, que van fer l’intercanvi d’insígnies amb María i Pablo.

Amb ambdues clavaries a l’escenari i després dels emotius discursos en què van destacar les ganes i il·lusió que han dedicat a l’organització de les celebracions per al gaudi de la ciutadania, la sorpresa de la vesprada va arribar amb l’homenatge al fins ara regidor de Cultura Festiva, Kike Martínez. A través d’un vídeo, els qui han compartit treball i representació durant 12 anys van posar en valor el seu compromís i amor per la cultura i les tradicions elianeres.

Martínez es va mostrar molt emocionat pel reconeixement i va recordar que les festes de l’Eliana busquen integrar tota la ciutadania i vertebrar el territori, destacant el seu caràcter social, identitari i col·lectiu.

Els actes oficials arrancaran aquest divendres 7 amb el tradicional pregó i seguiran durant tot el cap de setmana amb la cordà i la festivitat de la Puríssima. Tota la programació fins al 17 de juliol es pot consultar en leliana.es

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà