L’oferta cultural d’aquest estiu a l’Eliana atrau a quasi 18.000 persones

El Cinema d’Estiu convoca a més de 15.000 espectadors i Estiu a la Torre a quasi 3.000

L’Eliana va tornar a ser un referent quant a cultura aquest estiu de 2023, en convocar a quasi 18.000 persones al Cinema d’Estiu i el festival Estiu a la Torre. Unes xifres que suposen una remuntada quant a la participació després del tancament de l’era post pandèmia.

El Cinema d’Estiu va programar un total de 26 pel·lícules entre el 26 de juny i el 3 de setembre, que van ser vistes per un total de 15.168 persones. Només tres d’elles van aconseguir penjar el cartell de “no hi ha entrades” en totes les seues sessions. Van ser “Indiana Jones y el Dial del Destíno”, “Oppenheimer” i “Barbie”, totes elles projectades el mes d’agost. “Ruby: aventuras de una kraken adolescente”, “La sirenita”, “Vacaciones de verano” i “Campeonex” van superar els 1.000 espectadors entre les tres sessions.
Cal destacar que enguany la novetat ha sigut la projecció de 15 curtmetratges, que van tindre molt bon acolliment per part del públic.

Quant al festival Estiu a la Torre, en el moment de publicar aquesta notícia no estan disponibles les xifres totals d’espectadors, ja que falta per celebrar el concert de Pinceladas Flamencas que va haver de ser ajornat a aquest dissabte 30 de setembre a l’Auditori a causa de la pluja. L’estimació és que, incloent-hi la taquilla de Pinceladas, el còmput total ronde els 2.700 espectadors.

El concert més vist va ser el de clausura de Cinc Segles de Música, inclòs en Estiu a la Torre, del 25 de juny en la Plaça d’Europa. L’òpera “La Ventafocs”, amb les veus del Centre de Perfeccionament dels Arts, va ser gaudit per 650 persones. L’homenatge a Frank Sinatra de Babalú Swing Band del 5 d’agost va ser el segon més vist amb 347 espectadors.

La regidora de Cultura, Eva Santafé, ha destacat el cinema i la música com dues activitats que compten amb el suport de la ciutadania elianera, afirmant que les xifres així ho avalen al llarg dels últims anys.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà