L’Eliana acull les Trobades dels Equips Específics d’Intervenció amb Infància i Adolescència

eliana

Més de 120 professionals de serveis socials han participat en les sessions

A les segones trobades d’EEIIA, el tema central ha estat l’escolta i la participació dels xiquets, xiquetes i adolescents en els processos d’intervenció. Aquestes sessions sorgeixen de les primeres trobades amb els EEIIA, i en aquesta ocasió, han participat més d’un centenar de professionals dels serveis socials específics com són els EEIIA i d’altres recursos específics, com el PTF Judicial i els Centres d’Atenció Diürna, així com els d’Atenció Primària Bàsica, ja que la jornada va tractar un tema transversal a totes les intervencions .

La sessió s’ha fet un resum de la informació de l’encontre anterior, presentat per personal tècnic de la Direcció Territorial de València. Professionals dels equips de la Foya de Bunyol, Racó d’Ademús i de la Mancomunitat del Camp del Túria han compartit les seues experiència en l’escolta i la participació de les persones menors d’edat en el procés d’intervenció. A càrrec del cap de serveis de prevenció familiar de la Direcció General d’Infància i Adolescència, es van presentar documents que permeten recollir la manifestació de la persona menor d’edat. Aquests documents són: Compareixença de la Persona Menor d’Edat, Certificat de l’Escolta de la Persona Menor d’Edat, Consentiment de la Persona Menor d’Edat.

Des de les ponències participants s’ha destacat l’alta participació dels equips municipals dels dos departaments, amb presència d’equips d’altres grups de serveis socials, demostra la necessitat d’aquests encontres formals entre els professionals de les entitats locals, la Direcció Territorial i la Direcció General per a coordinar i treballar conjuntament en les polítiques de protecció i prevenció en la infància i l’adolescència. Aquestes trobades representen un pas important en la millora de la coordinació i l’eficàcia dels processos d’intervenció, garantint que la veu dels xiquets, xiquetes i adolescents siga escoltada i tinguda en compte en tot moment.

Aquestes reunions són fonamentals per millorar el servei que es presta a la ciutadania, ja que permeten coordinar i optimitzar les polítiques de protecció i prevenció en la infància i adolescència, garantint una intervenció més eficaç i centrada en les necessitats dels menors” ha expresat Isabel Montaner, regidora de Serveis Socials de l’Eliana en la seua intevenció per a donar la benvinguda de l’acte, a més ha destacat que el compromís de l’Ajuntament de l’Eliana en el desenvolupament dels programes de promoció i prevenció familiar, així com en afavorir aquestos encontres, és evident.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà