La Pobla connectarà el nucli urbà i la zona nord amb una passarel·la sobre l’autovia

Les obres començaran en les pròximes setmanes

Les urbanitzacions de la zona nord de la Pobla de Vallbona tindran connexió amb el nucli urbà a través d’una passarel·la sobre l’autovia. L’Ajuntament s’ha reunit amb el cap de Secció del Servici Territorial de Carreteres, Jorge Melià, per planificar l’inici de les obres previst per a les pròximes setmanes.

La passarel·la sobre l’autovia és una reivindicació història dels més de 5.000 veïns que viuen en la zona residencial nord de la Pobla de Vallbona i que troben en l’autovia una barrera en la connexió amb el nucli urbà des de la seua construcció a principis dels anys 90.

L’obra està adjudicada per un import de 294.000 euros i serà finançada en la seua totalitat per la Conselleria d’Obres Públiques i fons FEDER de la Unió Europea.

La passarel·la tindrà una llargària de 50 metres amb una plataforma de 3 metres d’amplada que permetrà el pas compartit entre bicicletes i vianants. El termini d’execució és de 12 mesos.

Amb esta passarel·la és culmina la urbanització de l’entorn de l’entrada nord-est del municipi amb una sèrie d’obres per pacificar el trànsit i permetre un accés no motoritzat al nucli urbà. En este sentit, a través d’una subvenció del programa SOM de la Diputació de València, s’ha realitzat un primer tram de carril bici en l’entorn de l’ermita valorat en 100.000 euros i una segona inversió directa de l’Ajuntament de 240.000 euros que completa la connexió d’este carril bici amb la passarel·la, la pavimentació del cami de la Casa Blanc i l’accés a la Cooperativa.

Des de l’Ajuntament s’ha manifestat la satisfacció perquè esta suposarà reduir les molèsties del mur que va suposar al seu moment la construcció de l’autovia que va dividir en dos el terme municipal de la Pobla.

No hi han comentaris

Deixar un comentari

El vostre correu no es publicarà.