Javier Descalzo, candidat d’EUPV a l’alcaldia de La Pobla de Vallbona: “Som la millor opció, és temps d’esquerres”

El portaveu poblà d’Esquerra Unida, Javier Descalzo, presenta les línies programàtiques del seu partit de cara als comicis del pròxim dissabte.

Javier Descalzo, portaveu d’EUPV a La Pobla de Vallbona, presenta els principals eixos programàtics de la coalició electoral que agrupa a la seua formació política, al costat dels Verds i Esquerra Republicana. Segons Descalç, “després d’una legislatura en la qual el PP ha frenat les nostres propostes, ens presentem com una alternativa transparent i que treballa pel benestar dels veïns”.

Vostè no es nou en la política municipal, actualment ja és regidor a l’Ajuntament de la Pobla de Vallbona. Quina feina ha desenvolupat durant aquesta legislatura?
Sí, he sigut regidor d’Esquerra Unida durant aquesta legislatura. Ha sigut una legislatura difícil, perquè hem vist com les nostres propostes topaven constantment contra la intransigència de la majoria del Partit Popular. Aquesta situació es fa complicada, perquè hem treballat moltes hores en molts i diversos projectes que han acabat frustrats per la negativa del govern del Partit Popular a dialogar. Hem portat al Plenari fins a tres mocions per aturar els desnonaments i cap d’elles ha sigut aprovada, han rebutjat fer un homenatge a Vicent Andrés Estelles, donar suport a les víctimes de l’accident de metro…

No s’ha aprovat cap de les seues propostes?
Sí, algunes s’han aprovat, com la de fer de la Pobla una Ciutat Amiga de la Infantesa, la referent a la participació de les dones o la construcció d’un pàrquing municipal de camions. Altres, com la del menjador solidari, ens les han rebutjat en un primer moment i després d’un temps les han presentat com si foren propostes seues.

Li molesta que siga el govern qui s’emporte el mèrit?
En absolut. Estem encantats de que es porten a terme aquestes propostes, encara que siga en nom d’altres, perquè és beneficiós per als veïns i per a la Pobla. Nosaltres no estem en política per apuntar-nos victòries, estem per servir a la ciutadania. Això sí, ens indigna que els veïns hagen d’esperar per poder tindre a l’abast un servei tan necessari com és el menjador solidari per l’únic motiu de que el Partit Popular necessite emportar-se el mèrit.

Veient aquesta situació que descriu, per què es torna a presentar a les eleccions?
Ens presentem perquè volem que canvie la forma de fer política, perquè és necessari i urgent fer fora al mal govern del Partit Popular i perquè som un grup de gent que mai no ens rendim, que hem lluitat, lluitem i seguirem lluitant.

Enguany, a diferència de fa quatre anys, Esquerra Unida no es presenta en solitari: ho fa en coalició.
Sí, durant aquests quatre anys hem lluitat al Plenari de l’Ajuntament i al carrer. Ha sigut en la lluita a peu de carrer on hem coincidit amb els companys d’Els Verds i Esquerra Republicana, amb qui hem decidit configurar un projecte conjunt i presentar-nos en coalició a aquestes eleccions municipals.

Què espera d’aquesta nova legislatura, quin projecte tenen?
Des de la Coalició EUPV-EV-ERPV hem elaborat un programa de govern estructurat en sis eixos bàsics, fet pels i per a els veïns i les veïnes, amb l’objectiu de portar el canvi a la Pobla de Vallbona.

Quin és l’eix principal del programa?
L’eix principal és la democràcia, la transparència i la participació ciutadana, crearem la Regidoria de Transparència i elaborarem pressupostos participatius. Pensem que és urgent portar a terme un canvi en la forma de governar la Pobla. Cal involucrar a la ciutadania en els afers municipals, per això des del nostre govern obrirem les portes de l’ajuntament perquè entre el poble a governar amb nosaltres.

Quines altres propostes proposeu en el programa electoral?
Els altres cinc eixos del nostre programa són la sostenibilitat, les polítiques socials, la innovació, la igualtat i la cultura i llengua.

Comencem per la sostenibilitat. Què proposen?
És urgent per a la Pobla elaborar un nou Pla General d’Ordenació Urbana. No ha de servir únicament per qualificar el sòl com urbà o rural, esta ferramenta ens ha de servir per decidir quines parts del nostre terme volem destinar a agricultura, a indústria, a comerç… i planificar i desenvolupar així un model sostenible que faja de la Pobla un municipi econòmicament funcional, pròsper i on els ciutadans siguen la prioritat.

Parlem de polítiques socials.
Les polítiques socials, el tercer eix del nostre programa, és un dels més importants. És necessari posar en marxa un programa de lloguer i un parc de vivendes socials. També pensem que cal fer un gir en la forma de educar que té la nostra societat, per això proposem la creació dels Premis a la Cooperació Educativa, com a eina per a fomentar entre els més menuts la cooperació front a l’individualisme. En quant a la salut, crearem el Consell Municipal de Salut per analitzar quins són els problemes de salut dels veïns i les veïnes de la Pobla.

Passem al quart eix: la innovació, si no recorde malament.
Sí, la innovació ens ha de servir per regenerar l’activitat econòmica de la Pobla. És necessari recuperar els serveis públics que han estat privatitzants durant els últims anys i introduïr criteris de compra responsable i ètica des de l’administració. Hem de canviar la forma de portar a terme l’activitat econòmica si volem avançar com a poble.

El següent eix és la igualtat. Què ens pot dir sobre les seues propostes en aquest apartat?
Una societat sols pot ser justa i lliure si els membres que la composen són ciutadans lliures. Per això, és necessari treballar perquè es respecten els drets de totes i cadascuna de les persones que viuen a la Pobla, siga quina siga la seua edat, el seu sexe, la seua procedència o la seua orientació sexual. Per això crearem diferents Consells Municipals, com el de la Dona o el Jovent, perquè treballen per garantir aquests drets individuals i inalienables.

Ens queda l’últim eix: Cultura i llengua.
Des del nostre govern, augmentarem l’oferta cultural i crearem el Consell de Cultura, perquè la programació cultural es faja tenint en compte les diferents sensibilitats dels veïns de la Pobla. Pel que fa a la llengua, elaborarem un Pla Municipal de Normalització lingüística que s’adapte a les necessitats del nostre poble i servisca per millorar la situació del valencià a la Pobla.

I per acabar, perquè creu vostè que són la millor opció per a governar la Pobla de Vallbona durant els pròxims quatre anys?
La Coalició EUPV-EV-ERPV som la millor opció perquè tenim un projecte basat en la transparència i la participació ciutadana, però sense deixar de banda les qüestions socials, culturals, d’infraestructures i de gestió municipal. Hem elaborat el nostre programa electoral conjuntament amb associacions i sindicats, i amb l’ajut de tots els veïns i veïnes que s’han volgut sumar i ens han volgut ajudar. I perquè és temps d’esquerres.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà