La Pobla i la Medi Ambient rellancen el projecte de la bassa de laminació a San Antonio

alcalde de la pobla

La infraestructura cobrirà necessitats de la Pobla i San Antonio

L’alcalde de la Pobla de Vallbona, Abel Martí, ha mantingut una reunió amb la consellera de Medi Ambient, Salomé Pradas, amb l’objectiu que el projecte de la bassa de laminació previst en la localitat veïna de San Antonio de Benagéber, reba un impuls per a ser una realitat el més prompte possible.

La nova infraestructura ajudarà a pal·liar problemes d’inundacions en habitatges de la Pobla de Vallbona i San Antonio de Benagéber, tenint una capacitat per a fins a 36.500 metres cúbics d’aigua, i estant connectada a fins a quatre connectors de pluvials que recolliran l’aigua, alleujant els habituals problemes d’acumulació d’aigua en les zones afectades.

“La visita respon a la intenció de la Pobla de Vallbona que este projecte, vital per a cobrir necessitats de veïns de diverses urbanitzacions del municipi, reba l’impuls que necessita, per a ser una realitat i deixar arrere els problemes recurrents d’inundacions en estes zones”, ha afirmat Abel Martí després de la reunió.

El primer edil de la Pobla ha agraït “la gran disposició de la consellera per a tirar avant el projecte, oferint una resposta a les persones que esperen que els donem una solució al seu problema”.

“Fa poques setmanes ja vam estar dialogant amb l’Ajuntament de Sant Antonio, del qual estem pendents perquè culmine la seua part perquè la Generalitat puga iniciar l’obra”, ha recordat Martí, asseverant que “en les dues reunions eixim convençuts que totes les parts estem d’acord que el projecte és de vital necessitat i que tirarà avant”.

A mésd’amb la bassa, el projecte comptava amb quatre col·lectors pluvials, que amb les futures modificacions s’espera que siguen més, que recolliràn l’aigua de més de 2,5 milions de metres quadrats corresponentsals tres termes municipals als quals donarà cobertura.

A més, la bassa tindrà instal·lades tres bombes d’extracció amb capacitat per a desguassar-la en un termini de 24 hores. Amb això es generarà una infraestructura eficaç, que oferirà solucions a milers de veïns que any a any pateixen les conseqüències de les inundacions a causa de les pluges.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà