La Banda Primitiva cancel·la la proclamació de la Clarinera Major i Muses de la música

banda primitiva

Se celebrarà al setembre de 2021

La Junta Directiva de la Banda Primitiva ha realitzat esta vesprada una sessió extraordinària telemàtica en què ha decidit per unanimitat cancel·lar l’acte de proclamació de la Clarinera Major i Regina de les Muses de la Música, Concha Falomir, i aplaçar la celebració de l’acte a setembre de l’any 2021.

A pesar de ser una decisió molt complicada, la Junta Directiva – amb el consens de les famílies implicades – ha aprovat este aplaçament de la festivitat, sota els paràmetres de responsabilitat, cautela i consciència front a la crisi sanitària i social provocada pel Covid-19.

La proclamació de la Clarinera Major i Regina de la Música és un acte que presenta unes circumstàncies molt concretes, pel que fa a la congregació del públic i la distància entre els músics de les agrupacions que, a dia de hui, no es podrien realitzar, per motius de salut i seguretat.

Per altra banda, en cas de poder celebrar-se l’acte de proclamació, s’hauria de realitzar amb modificacions substancials que deslluirien l’acte anual més important de la societat, amb què es proclama a les representants de la Banda Primitiva i que servix, a més a més, per commemorar la inauguració del Teatre-Sala de Concert de la societat.

La Junta Directiva del Clarín vol enviar tot el seu suport a la Clarinera Major 2020 i a la seua Cort d’Honor, que hauran d’aplaçar el seu somni durant un any, així com a la Clarinera Major 2019 i tota la seua Cort d’Honor; i també a tota la família clarinera que participa activament sempre en totes les activitats que s’organitzen des de la societat.

A pesar de les circumstàncies, la il·lusió continua intacta com vol traslladar la Clarinera Major 2020, ConchaFalomir: “La meua Cort d’Honor i jo estàvem molt emocionades per representar a la nostra societat i esta pandèmia no ha fet que perdem la il·lusió. Al contrari, cree que és una oportunitat per conèixer-nos no sols com a Muses, sinó com a amigues”. I al mateix temps envia un missatge d’ànim per a tots: “Nosaltres i les nostres famílies compartim la decisió d’ajornar la nostra proclamació i estem segures que esta pandèmia no serà capaç de frenar 200 anys d’història i tots els que vindran”.

La Clarinera Major del 2019, Esther Gasent, i la seua Cort d’Honor volen transmetre que “a dia de hui, la salut és el més important. Crec que totes les històries mereixen un digne principi i un millor final i, en les condicions actuals, tant nosaltres com les noves Muses no viuríem este somni com toca. El sentit comú ha de prevaldre per damunt dels desitjos i sentiments”.

No hi han comentaris

Deixar un comentari

El vostre correu no es publicarà.