Banner papereria Ruiz

Llíria inicia les obres de rehabilitació de la torre medieval del Pont del Vidre

pont de vidre

Amb una inversió de 167.600 euros

L’Ajuntament de Llíria ha signat hui amb l’empresa adjudicatària l’acta d’inici de les obres de rehabilitació i posada en valor de la torre medieval del Pont del Vidre mamb una inversió de 167.600 euro, cofinançada per la Diputació de València.

Està previst que els treballs de la restauració de la muralla, la consolidació de la torre, l’obertura d’un nou accés a la Vila Vella i la reurbanització del tram de vial del carrer Sant Joan de Mata duren al voltant de tres mesos i mig.

Totes estes accions permetran la finalització de l’actuació aïllada número 2 del Projecte integral de Rehabilitació de la Vila Vella (PEPRI) aprovat en la dècada dels anys 90.

El regidor de Patrimoni Històric, Francesc Fombuena, ha destacat que esta obra «suposa la recuperació de la trama urbana amb la incorporació de l’entrada a través de la torre, i es consolida així un espai emblemàtic i la seua accessibilitat a la Vila Vella”.

De la mateixa manera, “representa l’aposta per la conservació i posada en valor del patrimoni històric, com un recurs turístic més que donarà inici a la ruta de la ciutat medieval i contribuirà a la revitalització del barri”, ha afegit l’alcalde Manolo Civera.

La torre-portal del Pont del Vidre forma part de la trama de muralla medieval de Llíria i, per tant, compta amb la condició de Bé d’Interés Cultural (BIC) en la categoria de Monument Defensiu. Este portal està inclòs en el Catàleg de Patrimoni Arquitectònic del Pla Especial de Protecció i Reforma de la Vila Vella (PEPRI).

Esta serà la tercera actuació que s’execute sobre el Portal del Vidre, després de les actuacions realitzades al 2001 i 2013, que van permetre la urbanització de la zona del carrer Joan d’Àustria i la consolidació de l’edifici.

No hi han comentaris

Deixar un comentari

El vostre correu no es publicarà.