Carlos Martí i Santiago Díaz, guanyadors del certamen literari ‘Pascual Enguídanos’

L’Ajuntament de Llíria premia els millors relats

L’alcalde de Llíria, Joanma Miguel, ha entregat esta vesprada els premis de la novena edició del Certamen Literari de relats curts ‘Pascual Enguídanos-George H. White’ dins dels actes commemoratius del ‘Any Pascual Enguídanos’ que l’Ajuntament de Llíria està celebrant amb motiu del centenari del seu naixement..

En la categoria de castellà, el guanyador ha sigut Carlos Martí Mezquita per l’obra “El buen buey”, mentre que ha quedat finalista Eloy Yagüe Jarque amb “Exoesqueletos”.

Pel que respecta a la modalitat de valencià, el primer premi ha recaigut en Santiago Díaz Cano per ‘Hug el terrible’ i la finalista ha sigut Sara Blay Igual per ‘Desert Mediterrani’.

El primer premi, en cadascuna de les categories, està dotat amb 800 euros, mentre que els finalistes han rebut un guardó de 400 euros.

Pròximament, estaran disponibles per a la seua lectura els treballs guanyadors i finalistes en el web de la Biblioteca municipal.

El jurat, format per especialistes en narrativa fantàstica i coneixedores de l’obra de George H. White, pseudònim sota el qual escrivia Pascual Enguídanos, estava compost per Juan Miguel Aguilera, Lourdes Castelló i José Luis Rodríguez-Núñez.

Un total de 84 relats es van presentar a esta edició del certamen, encara que finalment van ser seleccionats 70 perquè algunes no complien els requisits de la convocatòria, 55 en castellà i 15 en valencià. La temàtica de les obres, amb una extensió màxima d’entre 5 i 15 folis, havia de ser l’aventura en qualsevol dels seus gèneres: fantasia, policíaca, històrica, ciència-ficció, western o viatges.

La Xarxa Municipal de Biblioteques organitza este concurs amb la finalitat de fomentar i promoure la creació literària, i en record de l’escriptor local Pascual EnguídanosUsach (1923-2006), pioner de les novel·les de ciència-ficció a Espanya.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà