“Nàquera, orgullosa”

Defensors dels drets LGTBI marxen contra la prohibició de banderes

Centenars de persones convocades per diversos col·lectius en defensa dels drets LGTBI han marxat aquesta vesprada per Nàquera per a protestar per la decisió del nou govern local, que conformen Vox i PP, de prohibir les banderes arcs de Sant Martí en balcons i façanes dels edificis municipals.

La manifestació, que coincideix amb la celebració del Dia de l’Orgull, ha sigut organitzada per entitats com a Lambda, col·lectiu LGTB+ per la diversitat sexual, de gènere i familiar; Mirall Camp de Túria; Marietes L’Eliana; Castelló LGTBI; Chrysallis; Dracs València i Queer Fest, entre altres.

La marxa, que ha comptat amb la presència de la ministra de Ciència i cap de llista del PSOE al Congrés per València, Diana Morant, al costat d’altres càrrecs polítics de partits com Compromís i PSPV, ha partit a les 19.30 hores des de l’Oficina de Turisme cap al passeig de Les Delícies amb una pancarta de capçalera sota el lema ‘Davant l’odi, drets i orgull’.

Entre els participats havia regidors de municipis de Camp de Túria como Bétera, Vilamarxant, Sant Antoni de Benaixeve, Olocau, Serra i Marines. Han estat les portaveus de Compromís i PSPV a l’Ajuntament de Bétera, Cristina Alemany i Maria José Ballesteros; el portaveu de Compromís de Sant Antoni de Benaixeve, Pau Andrés, la presidenta de la Mancomunitat i alcaldessa de Marines, Lola Celda, el regidor de Compromís de Vilamarxant, Juan Ponce, i la regidora d’Olocau, Olga Brínquez, a més dels regidors socialistes a l’Ajuntament de Nàquera.

En arribar a l’Ajuntament, i després de rebre l’aplaudiment de molts veïns apuntats a finestres i balcons, s’ha realitzat una concentració i els participants -uns 600 segons els organitzadors- han tancat la marxa “en pau” davant la casa consistorial, entre un gran desplegament amb patrulles de la Policia Local i de la Guàrdia Civil i amb un perímetre acordonat de seguretat que impedia als manifestants acostar-se a l’edifici.

Aquests han corejat consignes davant l’Ajuntament com “vosaltres teniu el balcó, nosaltres tenim el poble”, “Nàquera Orgullosa” i “els carrers seran sempre nostres”.

Nàquera és el primer municipi de la Comunitat Valenciana en el qual Vox ha aconseguit una alcaldia, que ostenta Iván Expósito, gràcies a un acord de govern amb els populars que inclou la retirada de banderes LGTBI dels edificis oficials i la substitució de les concentracions contra la violència masclista per actes “contra tota violència” o “contra la violència”.

Amb aquesta protesta pacífica, en la qual segons fonts policials no s’han registrat incident, els convocants han volgut a més demostrar que Nàquera és una ciutat respectuosa amb la diversitat.

Accedeix a la galeria d’imatges, ací

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà