Riba-roja reitera el suport al Pacte de Toledo i condemna les 1.212 dones assassinades

El ple municipal aposta per reforçar les polítiques per a lluitar contra aquesta xacra

El ple de l’Ajuntament de Riba-roja de Túria ha condemnat les 1.212 dones assassinades per violència masclista des de l’any 2003 ocorregudes al mateix temps que reitera la seua adhesió i suport al denominat Pacte de Toledo. La moció del PSPV, a la qual s’han unit Compromís i Esquerra Unida-Podem, ha comptat amb el vot contrari de Vox i l’abstenció del Partit Popular.

El text de la moció reitera el compromís del ple municipal amb les dones víctimes de violència de gènere per a continuar reforçant les polítiques en matèria de lluita contra la violència masclista, al mateix temps que reitera el suport amb els drets de les dones i amb els drets del col·lectiu LGTBI a través d’accions de sensibilització, pedagògiques i de foment de la igualtat.

L’acord plenari de l’Ajuntament de Riba-roja de Túria condemna, a més, qualsevol forma de discriminació cap a les dones, el col·lectiu LGTBI, els drets de les persones i rebutja tot intent de menyscapte dels seus drets. A més, reafirma la defensa dels valors i els drets “inalienables” recollits en la Constitució espanyola com a salvaguarda d’aquests.

En l’exposició de motius, s’insisteix en el clar compromís existent des de fa dècades cap a la igualtat i les llibertats individuals de les persones, des de la igualtat efectiva de les dones, fins a la igualtat real de la població LGTBI. “La nostra societat porta anys treballant de manera conjunta per construir un país en el qual les persones se senten lliures de viure segons les seues creences socials i els seus drets de realització personal”, s’afirma.

El document aprovat enalteix el paper d’Espanya “com un dels països més garantistes en matèria de drets de les dones i de col·lectius, el recorregut ha sigut un ardu camí de treball i lluita constant, basat en la pedagogia, la reivindicació i la lluita pacifista de milers de persones, hui dia la nostra societat gaudeix d’un conjunt de lleis imperfectes que la dirigeixen a un estat més perfecte”.

No obstant això, la moció alerta que des de fa unes setmanes “la nostra societat es veu confrontada a una realitat ja palpable que ve enarborant uns certs grups polítics i moviments extremistes, que fan realitat una vertadera amenaça als nostres drets adquirits i al concepte més ampli d’un sistema democràtic i garantista”, tal com s’assevera en el text dels tres partits signants.

La moció denuncia el “clar atac” a símbols representatius de moviments socials històrics, als drets de les persones LGTBI, la incursió pèrfida en matèria semàntica per a pervertir el llenguatge sobre violència masclista o, també, la retirada de cartelleres condemnatòries per crims masclistes, que constitueixen el preludi d’un sistema al qual els moviments extremistes aspiren generalitzar a Espanya.

Finalment, el text reitera que en poques setmanes ha passat de conéixer una propaganda masclista, homòfoba i xenòfoba a tindre en algunes institucions representants polítics que defensa aquest discurs i que amenaça amb penetrar en les capes socials i, especialment, en els joves. A més, la manipulació contra la violència masclista d’aquests grups “tracta de trencar el consens majoritari de tota la societat a través d’una manipulació que pretén ideologitzar la batalla”. La moció declara com a desafiament inaudit aquesta situació que ha d’afrontar sense vacil·lació, de forma unitat i intransigent.








Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà