Els escolars d’Olocau estrenaran el nou col·legi Mestre Ferran Zurriaga en gener

colegio olocau
FOTOS: PAU TINEO

La consellera d’Educació ha visita el centre

La consellera d’Eduació, Raquel Tamarit, ha visitat hui el nou col·legi d’Olocau que portarà el nom Mestre Ferran Zurriaga amb motiu de la finalització de les obres del nou centre escolar en el qual la Conselleria d’Educació ha invertit 4 milions d’euros del pla Edificant.

Tamarit ha recorregut les noves instal·lacions amb l’alcalde d’Olocau, Antonio Ropero, el director general d’Infraestructures Educatives, Víctor Garcia, i representants de la comunitat educativa del centre.

A partir d’ara comença el moblament i l’equipament del centre amb l’objectiu que els 114 alumnes d’Olocau i el professorat estrenen les noves instal·lacions durant el mes de gener.

Per a la consellera “és molt emocionant estar a Olocau i veure sobre el terreny aquesta nova escola rural. Edificant és un programa que funciona per a dignificar l’educació pública i de qualitat que volem. Les infraestructures dignes acullen projectes educatius magnífics com els que desenvolupen les companyes i companys d’aquesta escola, perquè la prioritat per a nosaltres és que l’alumnat valencià compte amb unes instal·lacions òptimes per a la revolució pedagògica que ja és una realitat a les nostres aules”.

“Vull recordar que, des del punt de vista pedagògic, venim d’una tradició de fa dècades impulsada per grups de mestres activistes, que han creat escola i que són els nostres referents de l’escola pública, en valencià, inclusiva, diversa i respectuosa amb el medi ambient. Un d’ells és una persona molt volguda a Olocau i a tot el País: Ferran Zurriaga. Per això, que l’escola que visitem hui duga el seu nom és per a nosaltres un gest carregat de valor que cal agrair”, ha destacat Tamarit.

Per a Antonio Ropero, la visita de la titular d’Educació “demostra la implicació de la Conselleria d’Educació en la construcció del nou col·legi i la col·laboració que sempre hi ha hagut entre administracions perquè tot arribe a bon port”. En aquest sentit, ha assegurat que la signatura, aquest matí de l’acta d’ocupació del centre “suposa fer un pas fonamental per a concloure els treballs i que l’alumnat puga gaudir al més prompte possible d’unes excel·lents instal·lacions per al seu ensenyament”.

Segons l’alcalde, “el compromís de l’Ajuntament d’Olocau amb l’educació pública i de qualitat és ferm i confiem que, en breu, l’alumnat gaudirà d’aquesta infraestructura tan desitjada i que marcarà un abans i un després en el municipi pel seu impacte tan positiu en la formació de les futures generacions”. “Amb aquest centre, Olocau farà un salt de qualitat en matèria educativa i, tot això, recordant amb el seu nom la figura del pedagog i cronista del nostre poble Ferran Zurriaga”, ha afegit.

colegio Olocau

Característiques del nou aulari

El nou aulari garanteix les necessitats educatives futures del municipi, ja que disposa d’un total de 243 llocs escolars repartits en una aula de 2 anys, 3 aules d’Infantil de 3 a 5 anys i 6 aules de Primària.

L’edifici té dues plantes, amb ascensor. En la planta baixa s’ubiquen les aules d’Infantil, totes amb lavabos integrats, i l’àrea administrativa, així com un menjador equipat amb cuina, que pot atendre fins a 180 comensals en dos torns. Al primer pis s’allotgen les aules de Primària.

Compta també amb gimnàs, biblioteca, aula polivalent i aula d’Informàtica. Suma 1.200 m2 de patis: un per a l’alumnat d’Infantil amb jocs i un altre per al de Primària, que inclou un hort escolar. A més, el centre té al seu abast les pistes esportives del poliesportiu municipal annex.

nuevo colegio Olocau

Deu centres de nova construcció al Camp de Túria

La Conselleria d’Educació inverteix a la comarca del Camp de Túria 83,7 milions d’euros per tal de millorar 28 escoles i instituts d’11 municipis.

Aquesta inversió inclou 10 centres educatius de nova construcció, ja acabats: l’aulari Mestre Ferran Zurriaga del CRA Alt Carraixet a Olocau i el CEIP Número 2 de San Antonio de Benagéber, un centre de nova creació que va obrir les portes el passat setembre i que s’ha construït amb una inversió de 6 milions d’euros per part de la Conselleria.

També són centres de nova creació el futur IES Número 2 de Bétera, on Educació inverteix 19,5 milions d’euros; el segon institut de la Pobla de Vallbona, amb una inversió de 10,6 milions, i el CEIP Número 3 de Llíria, on la inversió supera els 6 milions.

Igualment, es construeixen de nou l’IES Camp de Túria de Llíria, amb una inversió de 10,5 milions, i el CEIP Mozart de Loriguilla, en què es destinen 5,7 milions.

Finalment, hi ha tres grans ampliacions i reformes de centres que, per la magnitud de la inversió que cal realitzar, quedaran com si foren nous. Es tracta de les ampliacions de l’institut de San Antonio de Benagéber, amb 4,2 milions d’inversió; de l’IES Les Alfàbegues de Bétera, en el qual s’inverteixen 4 milions, i del CEIP El Garbí de l’Eliana, amb més de 5 milions d’inversió.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà