Riba-roja sol·licita a la Generalitat 20 actuacions sobre els col·legis i instituts

colegio

El plenari aprova les actuacions incloses en el programa Edificant

El plenari de Riba-roja de Túria ha demanat a la Conselleria d’Educació la seua col·laboració per a portar a terme 20 actuacions sobre els col·legis i dels instituts del municipi afectats per “la deixadesa, l’abandonament i la manca d’inversions”.

Les actuacions estan incloses en el programa Edificant impulsat per la Generalitat Valenciana en col·laboració dels ajuntaments i es valoren en al voltant dels 3’5 milions d’euros que s’aportaran exclusivament per la Generalitat.

La proposta de l’equip de govern -PSPV, Compromís y EU- ha rebut el suport de Riba-roja Pot i del PP mentre, que Ciudadanos s’ha abstingut.

Les actuacions se centren en el col·legi Eres Altes on estan previstes una reforma i adequació dels banys, la col·locació de l’ascensor, un canvi de la fusteria interior i una millora en la calefacció per ampliar-la a les zones comunes. Al centre Mas d’Escoto també hi ha prevista la construcció del pavelló esportiu cobert, una reforma dels lavabos i el canvi de la campana de la cuina.

Pel que fa al col·legi Cervantes cal destacar-ne l’enderrocament i projecció de l’edifici d’infantil i primària i la construcció d’un aulari nou, la col·locació d’un ascensor, el canvi de finestres i el canvi del pis i, finalment, la reforma de la casa del conserge per ampliar-ne l’espai al centre. Al centre del Camp de Túria es portarà a terme una millora en el confort tèrmic de l’immoble i la reparació de les pistes esportives.

Quant als col·legis de secundària cal esmentar la inclusió del cicle formatiu del grau mitjà de producció d’agricultura ecològica a l’IES Quint i un reforçament i millora de l’ancoratge dels finestrals existents a l’immoble. També s’han demanat actuacions sobre l’institut Pla de Nadal, com la construcció de les dos aules de formació professional, la restauració de les graderies del pati i la instal·lació de les marquesines movibles en les finestres de les aules.

El gruix de les actuacions rau en la construcció del cinquè col·legi d’Infantil i Primària per a la localitat afectat pe la massificació a les aules dels actuals immobles educatius .

En tots els casos, als expedients públics s’han incorporat els corresponents informes tècnics de les administracions municipal i autonòmica per portar a terme les obres d’adequació i millora.

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà