Finalitza la rehabilitació dels murs exteriors de la Torre del Senyor

Les obres de esta primera fase han pujat a 48.300 euros

L’Ajuntament de Serra ha conclós la primera fase de rehabilitació de les obres de la Torre del Senyor (s.IX) situada al centre urbà de la població. En esta primera fase s’ha procedit a la rehabilitació dels murs exteriors. Amb esta obra s’inicia la recuperació del patrimoni cultural i arquitectònic d’època andalusí amb què compta el municipi.

En la intervenció sobre este monument declarat BIC s’ha procedit a l’eliminació dels elements impropis del mur de tàpia, s’han reparat les escletxes exteriors, reconstruït forats i s’han netejat els murs, eliminant els elements biòtics que el pas del tems ha dipositat sobre la torre. Amb esta primera actuació s’ha reforçat la construcció estructuralment parlant.

Les obres de esta primera fase han pujat a 48.300 euros, dels quals, 38.701 euros procedeixen d’una subvenció de la Generalitat per a la recuperació dels bens immobles del patrimoni cultural valencià.

De la mateixa manera, el consistori ha obtés altra subvenció per part de la Diputació de València de 50.000 euros i que es materialitzarà durant el 2019. El projecte integral de recuperació de la Torre del Senyor , és més ambiciós i puja a a poc més de 200.000 euros. En ell es contempla la consolidació dels murs interiors i la definició dels nivells intramurs per fer visitable la torre.

Amb estes obres i les de la Torre de l’Ermita que ja compta amb altra subvenció del Fons Europeu per al Desenvolupament Regional per a la seua rehabilitació i de la Diputació de València a través del programa IFS “volem ficar en valor el nostre ric patrimoni, que es convertisca en generador de prosperitat”comenta l’alcaldessa de Serra, Alicia Tusón.

La intenció del consistori presidit per Tusón és continuar recuperant el patrimoni arquitectònic del que disposa la localitat. Esta construcció, la Torre del Senyor, element defensiu que també va ser presó i a la que es va adosar la Casa del Senyor de la Vila, juntament amb les altres tres torres (Ermita, Ria i Satarenya) totes elles d’época andalusí formaven part del sistema defensiu del Castell de Serra. Totes les construccions estan declarades Bé d’Interés Culural i daten dels segles VIII i IX.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà