El Consell licita de l’avantprojecte de reforma i actuacions prèvies a la remodelació del Doctor Moliner

hospital Doctor Moliner

El pressupost de l’avantprojecte i de les obres no demorables s’estima en 1,5 milions d’euros

El ple del Consell ha sigut informat de la contractació amb caràcter d’emergència de les actuacions necessàries per a la redacció de l’avantprojecte de reforma integral de l’Hospital Doctor Moliner de Serra.

Així mateix, ha pres raó de la declaració d’emergència de les obres no *demorables i imprescindibles per a executar amb la màxima celeritat l’execució d’una rehabilitació integral sense interrompre l’activitat assistencial del centre, que atén pacients crònics i pluripatològics.

Per a això, es realitzarà una avaluació dels riscos específics que pogueren existir, es tindrà en compte la naturalesa assistencial de l’activitat i s’aplicaran les mesures correctores o preventives que es determinen.

Les primeres actuacions que es realitzaran consisteixen en la reparació dels *antetechos de les terrasses, les cobertes i determinats elements de la façana. Posteriorment, es licitaran les obres de rehabilitació integral.

El pressupost total de l’avantprojecte i de les obres s’estima en prop de 1,5 milions d’euros.

Rehabilitació integral

Es tracta de l’inici de la rehabilitació integral d’aquest centre hospitalari, la inversió prevista del qual s’estima en 16 milions d’euros, amb la finalitat d’adaptar les instal·lacions actuals a les necessitats reals de les persones que pateixen una malaltia crònica i requereixen de llargs períodes d’ingrés.

L’Hospital Doctor Moliner va entrar en funcionament l’any 1943. Actualment, és un centre que disposa de 186 llits i para atenció sociosanitària als departaments de salut de Sagunt, Arnau-Llíria, Clínic, General, La Fe, Requena i la Ribera.

El Consell ha actuat amb la màxima diligència quan ha sigut coneixedor de l’estat de l’edifici, ja que aquest hospital ha anat patint una degradació gradual en els últims anys sense que s’adoptaren mesures. Es pretén d’aquesta manera garantir el futur de l’hospital i prestar una assistència en condicions adequades de seguretat per a pacients i personal.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà