El Palau de la Música reobrirà amb dos concerts el 5 i 6 d’octubre

palau de la música catalá

Les obres han costat 12 milions d’euros

L’alcaldessa de València, María José Catalá, ha anunciat la reobertura del Palau de la Música amb dos concerts els dies 5 d’octubre, reservat a abonats i amics del Palau, i 6 d’octubre, obert al públic i gratuït.

Així ho ha assenyalat Catalá després d’una visita a l’icònic auditori valencià, que porta quatre anys tancat amb la finalitat que s’escometera la seua remodelació, segons fonts municipals.

“Creiem que és un data de festa per a la ciutat i, per això, hem planificat un segon concert, ja que l’anterior equip de govern només tenia previst celebrar un”, ha explicat.

Catalá ha lamentat que l’anterior equip de govern no haja reparat les deficiències en la zona administrativa, d’informació i de l’Orquestra i ha avançat que es realitzarà una auditoria per a quantificar els nous danys.

L’Ajuntament reconeixerà l’esforç dels abonats que han sigut fidels aquests quatre anys i es col·locarà una placa amb el seu nom en les seues butaques.

A més, aquesta gran obertura comptarà amb actuacions musicals fora del Palau, en l’hall de cristall i en l’amfiteatre amb grups valencians, que acabarà amb un gran concert de l’Orquestra, “perquè així tots els veïns puguen participar de la jornada de reobertura”, ha afegit.

Catalá ha detallat sobre les deficiències detectades al marge de les obres ja programades, que “se sol·licitarà una auditoria integral sobre la reforma del Palau per a localitzar les necessitats, sobretot en la zona administrativa, d’informació, i de l’Orquestra, per a valorar l’abast econòmic de les mateixes i que els terminis d’execució no interferisquen en l’activitat de l’auditori”.

“Aquest divendres visitem el que considere la finalització de la primera fase de les obres d’adequació i rehabilitació del Palau i ara haurem d’abordar una segona fase per a solucionar totes les deficiències que continua tenint l’edifici”, ha aclarit.

Per a Catalá, “és una decepció que l’anterior equip de govern no haguera previst reparar les nombroses goteres de la part administrativa, adequar els banys i un rosari de problemes als quals hem hagut de fer front el nou equip de govern”.

Ha assegurat que es va arribar a valorar demorar la reobertura perquè fora en condicions però “al final, per a no deteriorar més la institució i, com afecten més la part administrativa, d’informació i de l’Orquestra, hem decidit que s’òbriga el 5 i el 6 d’octubre”.

“Així i tot, hem pogut abordar algunes qüestions no previstes com que només estava previst reentapissar unes 20 butaques i hem fet una modificació pressupostària per a reentapissar les 1.700 butaques del Palau, que no és només una qüestió estètica, sinó que repercuteix en l’acústica”, ha agregat.

D’igual manera, s’ha licitat un contracte per a renovar l’aixeteria dels banys, s’ha renovat la pantalla de la sala principal i s’ha col·locat dues noves pantalles en la part exterior.

Durant la visita s’ha pogut comprovar que ja estan pràcticament finalitzades les obres previstes, que han costat 12 milions d’euros, mancant uns últims retocs.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà