Plantegen una xarxa comarcal de cases d’acolliment a dones maltractades

La Generalitat i la Diputació reforçaran l’atenció a dones víctimes de violència de gènere

La Generalitat i la Diputació de València reforçaran l’atenció a dones víctimes de violència de gènere en cases d’acolliment i plantegen crear una xarxa comarcal d’habitatges de la mà de les entitats socials.

Així ho han plantejat la vicepresidenta primera i responsable d’Igualtat de la Diputació de València, Natalia Enguix, i la vicepresidenta del Consell i consellera de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge, Susana Camarero, en la reunió que han mantingut este dimecres.

Ambdues continuaran mantenint diferents trobades amb la finalitat de “coordinar l’acció de les dues administracions en matèria d’igualtat i lluita contra la violència de gènere”, ha informat la Diputació en un comunicat.

La principal conclusió extreta d’esta reunió és la voluntat de totes dues institucions de sumar esforços per a donar la millor resposta possible davant situacions de violència exercida contra les dones.

Enguix i Cambrer han coincidit en “la importància de les cases d’acolliment i que siguen entitats socials les que les gestionen, generant una xarxa comarcal que aportació major proximitat i eficàcia, amb el suport institucional”.

La intenció de totes dues institucions és, en primer lloc, coordinar l’acció en matèria d’Igualtat, optimitzant els recursos disponibles i incrementant-los en funció de les necessitats dels col·lectius i persones implicades.

Segons Enguix, la Diputació “pot aportar la seua proximitat amb els municipis i les comarques valencianes i la Conselleria la seua vinculació amb les cases d’acolliment i les entitats socials per a teixir una potent xarxa d’atenció a les dones víctimes de violència de gènere”.

Durant la trobada, en el qual era present l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, Natalia Enguix ha posat com a exemple el model implantat pel consistori de la capital de la Vall d’Albaida respecte a les cases d’acolliment.

Un model mixt en el qual el propi ajuntament s’encarrega de les instal·lacions i les posa al servei d’entitats socials que gestionen l’activitat d’estos centres d’atenció a les dones, fonamentals en la lluita contra la violència de gènere.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà