Arranca el RunCáncer amb el repte de sumar 100.000 runners contra el càncer

runcancer 2024

L’Associació Contra el Càncer a València ha anunciat la desena edició del Circuit RunCáncer València, que inicia l’any aquest diumenge amb el repte de sumar més de 100.000 corredors que puguen ajudar a la lluita contra el càncer durant tot 2024.

El circuit va reunir més de 94.000 persones durant l’any 2023, en el qual es van recaptar 439.000 euros que van de manera íntegra a combatre aquesta malaltia i, així mateix, a beques a joves estudiants de postgrau que inicien projectes encaminats a la lluita contra els diferents tipus de càncer.

En un acte presidit pel president de la Generalitat, Carlos Mazón, el director de RunCáncer, Javier Llombart, va explicar que durant aquest 2024 es desenvoluparan un total de 120 marxes solidàries i fins a dotze carreres a Rafelbunyol, Paterna, Alfafar, Alboraia, L’Alcúdia, Torrent, Xàtiva, L’Olleria, València, Gandia, Alcàsser i Picassent, que tancarà l’any el pròxim 15 de desembre.

Serà aquest pròxim diumenge 3 març quan s’inicie aquest circuit a Rafelbunyol amb una carrera de 6,5 quilòmetres. El preu per a participar serà de cinc euros, mentre que el preu del dorsal de les marxes oscil·larà entre els tres i els cinc euros destinats a combatre contra el càncer.

El president de l’Associació Contra el Càncer a València, Tomás Trénor, va assenyalar que aquest circuit no sols suma contra el càncer, “sinó que es multiplica contra la malaltia i per la investigació”.

“Volem arribar encara més lluny de les xifres de rècord aconseguides en 2023. Volem multiplicar les ajudes, volem multiplicar la solidaritat i l’esperança, volem multiplicar la investigació”, va sostindre.

Mazón, que va estar acompanyat per la vicepresidenta segona del Consell i consellera de Serveis Socials, Susana Camarero, va ressaltar la ”explosió de lluita per la vida” d’aquest circuit i va destacar que el càncer és ”el gran enemic” de la Generalitat i de tots.

El president va insistir que des de la Generalitat treballen cada dia per a estar ”a l’altura de la investigació, per a lluitar contra les llistes d’espera de les operacions i de la mamografia”.

En la seua primera intervenció en públic després de l’incendi de Campanar, va asseverar que al costat del “tremend dolor” de la pèrdua de vides humanes, en aquests dies ha tingut una sensació de ”orgull de valencianía, de reacció i d’unió que s’ha donat a tota Espanya”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà