Veïns de Vilamarxant visiten els escenaris d’una novel·la en València

novela vilamarxant

La pròpia autora de ‘Las doce llaves’, María Villamayor, va ser l’encarregada de guiar als visitants

Un total de 40 veïns i veïnes de Vilamarxant van desplaçar-se el passat diumenge al centre històric de València amb l’objectiu de visitar els escenaris que es descriuen en la novel·la ‘Las doce llaves’, de María Villamayor. Organitzat per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Vilamarxant, l’acte va estar guiat per la pròpia autora de la novel·la.

Es tracta d’un relat d’intriga en el qual es van desxifrant endevinalles relacionades amb l’arquitectura de València, tenint com a fil conductor les dotze portes que existien en la muralla medieval. Així, Villamayor va anar rememorant fragments de la seua obra en cadascú dels escenaris, a més d’aportar dades històriques i curioses sobre la història de la capital del Túria.

Els visitants van recórrer llocs tan emblemàtics com les Torres de Quart, l’Església dels Sants Joans, el Mercat Central, la Plaça de l’Ajuntament, l’Església de Sant Joan de l’Hospital (la més antiga de València), el Micalet o el Museu de l’Almoina. La ruta va finalitzar en la Plaça de la Mare de Déu i les Torres de Serrans.

L’autora de la novel·la ja prepara la segona part de “Las doce llaves”, i va prometre als assistents anar a presentar-la a Vilamarxant. Villamayor ja va visitar el passat divendres la població, en un col·loqui en el qual va parlar sobre les seues tres novel·les i que va omplir la sala d’actes de l’edifici cultural La Cisterna.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà