Els joves de Vilamarxant demanen més activitats d’oci, més instal·lacions esportives i millorar el transport

recrea vilamarxant 2

Joves d’entre 14 o 17 anys i representants municipals participen en la jornada ‘Recrea Vilamarxant’

El passat 18 de novembre, Vilamarxant va celebrar la jornada “Recrea Vilamarxant”, impulsada per la Casa de la Joventut i les regidories de Joventut i Participació Ciutadana de la localitat. Es tracta d’una iniciativa que pretén incentivar la participació juvenil i escoltar les seues propostes de millora per a Vilamarxant. Joves d’entre 14 i 17 anys de l’IES Les Rodanes i del Colegio San Francisco y Santo Domingo participaren en la reunió, a la que també va assistir l’equip de govern i altres representants de partits municipals, docents dels centres i familiars dels alumnes.

Entre els temes tractats, va destacar la demanda de més activitats d’oci i temps lliure per a la seua edat i més canals de comunicació per fer-los arribar les activitats programades. Voro Golfe, regidor de Cultura, va assegurar que des de la regidoria es treballarà per oferir una programació més ampla per a esta franja d’edat i per a establir canals de comunicació amb els centres educatius per traslladar la programació mensual.

Altra demanda dels joves va ser la de millorar i incrementar les instal·lacions esportives en la localitat. Sobre el tema, l’alcalde de Vilamarxant, Jesús Montesinos, va afirmar: “apuntem la proposta per intentar que les zones de les quals disposem o podríem disposar puguen estar destinades a este tipus d’activitats d’oci”. Voro Golfe, per la seua banda, va anunciar que està previst “fer una zona esportiva i d’oci al terreny que hi ha davant del Pavelló Multiusos”.

Quant al tema del transport, els joves varen proposar oferir un servei de préstec de bicicletes. El regidor d’Esports, Manolo Bernad, va anunciar que està s’està treballant per a convertir les antigues vies del tren en una via verda. A més, també es va expressar la necessitat de millorar el servei d’autobús, quant a la freqüència, trajecte i preus. “El nostre servei de transport no depèn únicament de nosaltres, sinó que hem d’acordar-lo, quant a trajectes i inversions, amb l’administració autonòmica, i és el que estem fent”, va explicar Eliseo Sanz, segon tinent d’alcalde. “Ara per ara, el servei és deficitari i cada any des del consistori s’han d’invertir 90.000 euros per mantindre’l, sense rebre les ajudes autonòmiques que correspondrien”, va afirmar, i va afegir que “amb la nova proposta per comunicar amb el metro de Riba-roja i amb Llíria, volem que el transport de Vilamarxant s’adapte millor a les necessitats dels veïns i veïnes i, d’altra banda, que siga sostenible econòmicament”.

Altres temes que es tractaren en la reunió varen ser la necessitat d’incrementar les zones verdes al poble o propostes plantejades pels joves en matèria de convivència i de conscienciació contra la violència de gènere i el ‘bullying’.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà