L’Agència de Promoció del Valencià promou el voluntariat lingüístic

Les parelles lingüístiques de la Pobla de Vallbona queden una hora a la setmana durant 10 setmanes per a parlar en valencià

L’Agència de Promoció del Valencià de la Pobla de Vallbona oferix el servici de ‘Voluntariat pel valencià’ per a crear nous parlants en valencià sense classes teòriques ni exàmens. Es tracta de posar en contacte una persona valencianoparlant amb una altra que vol aprendre a parlar la llengua. És a dir, formar parelles lingüístiques que queden una hora a la setmana durant 10 setmanes, com a mínim, per a parlar en valencià.

Demà a les 18.00 hores es farà la presentació oficial del programa del ‘Voluntariat pel valencià’ al Centre Social de la Pobla de Vallbona. Per a ser voluntari no cal tindre cap titulació ni tindre un domini exhaustiu de la llengua, simplement ser valencianoparlant i ser major d’edat. Un requisit este últim també obligatori per a l’aprenent.

La següent activitat, que és gratuïta, es fa entre gent de la mateixa població i s’intenta reunir persones que tinguen afinitats per tal que les converses resulten més fluides i interessants.
 
Per a ajudar tant a l’aprenent com al voluntari hi ha material didàctic amb propostes de conversa, vocabulari, temes, etc. Es tracta de parlar de situacions reals i quotidianes i per això el lloc físic on es fan estes reunions poden variar: una passejada, davant d’un café o fent alguna visita cultural o lúdica.

Esta activitat compta amb el suport d’Escola Valenciana, que va crear esta iniciativa l’any 2005. Per a apuntar-se cal omplir el formulari que hi ha a la web municipal en l’apartat Agència de Promoció del Valencià i portar-lo a l’Ajuntament.

Per a la responsable d’AVIVA, Lídia Julio, “amb este programa participatiu el que es pretén és que els que vulguen aprendre o millorar el seu valencià superen la insegurat a l’hora de parlar-lo. Amb esta iniciativa també s’aconseguix que el voluntari transmeta els seus hàbits lingüístics així com els girs i expressions fetes, més difícils d’assolir només amb la llengua escrita”.

No hi han comentaris

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà.

logo infoturia roig

InfoTúria Periòdic del Camp de Túria · C/Belgrado, 17 · La Pobla de Vallbona · Tel. 962744555

Contacta amb InfoTúria ací

Llicència CC 3.0
Segueix-nos en