Coalició Compromís presenta les seues al·legacions contra el pressupost 2013

L’agrupació beterense de la Coalició Compromís ha presentat les seues al·legacions davant el pressupost 2013, que ha presentat l’equip de govern (format pel PP, UPIB i Mas Camarena).

José García

Des de la Coalició Compromís s’assegura que els comptes públics que pretén aprobar l’equip de govern de Bétera són “poc realistes i massa optimistes” i, per això, s’han presentat 19 al·legacions que afecten a diferents partides del pressupost. Segons explica la portaveu d’esta formació d’esquerres, Cristina Alemany,“cal oblidar les polítiques del PP, que ha governat en els darrers 10 anys a Bétera i ens han dut a la situación en què ens trobem ara”. Opina Alemany que “les arques municipals están en una situación molt complicada perquè el model del Partit Popular ha fet fallida”.

Reclamen des de la Coalició Compromís una disminució de la pressió fiscal sobre la ciutadania, “no aplicant pujades de taxes i impostos que, en alguns casos, aumenten fins un 300% respecte a l’any passat”. També sol·liciten des d’esta formació política que es reduïsca el consum de comunicacions telefòniques i el consum energètic.

Coalició Compromís reclama una major capacitat de participación per les associacions locals i també dels veïns del poble, a l’hora d’elaborar els pressupostos municipals y millores en serveis públics (als parcs infantils o en el transport escolar). També es proposa que s’efectue un estudi de Viabilitat per a la Casa Nebot. Després de la inversió que es féu en este edifici és prioritari que se li done un ús ja

Des d’eixa formació política insten al joven local a reduir l’endeutament municipal amb els banc, “que arriba a 7 milions d’euros de deutes amb els bancs, en diversos préstecs”. També li reclamem als dirigents locals la recuperació d’alguns serveis públics que ara están en mans d’empreses privades: “és el cas de la jardinería, la recollida del fem, la neteja viària, els monitors esportius i una part dels serveis jurídics municipals, que suposen per a les arques municipals unes despeses anuals de quasi 2 milions d’euros”.

Finalmente, es proposa la reducció en la despesa d’assistència a òrgans col·legiats i d’alliberaments. “En concret, reclamem la supressió d’un alliberament, dels 3 que hi ha en l’actualitat; la rebaixa d’un 10% del sou i la disminució d’un 50% de les quantitats que perceben la resta de regidors/es per assistir a òrgans col·legiats (plens, juntes de govern, comissions informatives…). Per últim, ens pronunciem a favor de l’eliminació de les retribucions per assistència a la Comissió de seguiment de la comissió de govern”.

Ja anteriorment, des de la Coalició Compromís s’havien proposat una sèrie de mesures encaminades a reduir les despeses anuals del consistori de Bétera: entre eixes propostes, estava la reducció a la meitat (de 32.000 euros a 16.000 euros) la partida d’atencios protocolaries o la reducció d’un 3% del sou de tots els treballadors i treballadores de l’Ajuntament, amb què s’obtindria un estalvi de 213.000 euros.

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà