En llibertat amb allunyament el detingut per maltractar al seu pare a Bétera

guardia civil betera

Un veí de la víctima i del seu agressor va facilitar el vídeo als guàrdies civils

L’home de 51 anys d’edat detingut a Bétera per maltractar al seu pare de 80 es troba en llibertat amb les mesures cautelars de prohibició d’aproximar-se a la víctima i comunicar-se amb ella, a l’espera d’un judici per un presumpte delicte de maltractament en l’àmbit familiar.

Segons ha informat hui un dels membres de l’equip d’investigació de la Guàrdia Civil encarregat del cas, les diligències han sigut entregades en el Jutjat de Primera Instància i Instrucció Número 4 de Llíria i el detingut hauran de personar-se en dependències policials quan siga requerit.

L’agent ha relatat en declaracions als periodistes que un veí de la víctima i del seu agressor es va personar en la caserna de la Guàrdia Civil per a denunciar que havia sigut testimoni dels dolents habituals a l’ancià, però no s’havia atrevit a denunciar-lo abans per por de represàlies i perquè no tenia proves.

L’home va relatar que havia sigut testimoni des de fa temps dels insults i vexacions del fill cap al seu pare, que a més presentava un estat “lamentable” i “no podia quasi ni caminar”.

L’home finalment va aconseguir fer un enregistrament i va facilitar el vídeo als guàrdies civils en les quals es veia a l’ancià seminú i la precària situació de l’habitatge, “en una situació lamentable d’habitabilitat”.

Els agents es van posar en contacte amb l’autoritat judicial per a informar-lo del cas i van sol·licitar l’autorització per a un registre en l’habitatge, una casa disseminada situada en el terme municipal de Bétera.

L’endemà d’aconseguir l’autorització es van personar en l’habitatge familiar, on el fill es va negar en un primer moment a obrir la porta però finalment va desistir i va deixar entrar als agents.

El guàrdia civil ha detallat que la vivienda es trobava molt bruta, desordenada, el bany sense aigua calenta i la cuina inutilitzada, “unes condicions d’habitabilitat nul·les, tant per a l’agressor com per a la víctima, que era totalment dependent del seu fill”.

Els agents de la Guàrdia Civil es van posar en contacte amb els serveis socials de la localitat, els qui van acudir al domicili amb un equip tècnic del centre de salut de Bétera, format per metge, infermera i treballadora social per a realitzar una primera intervenció i valorar la situació de l’ancià, que va ser traslladat a un centre de majors.

L’ancià presentava una limitació total de l’autonomia per a les activitats instrumentals de la vida diària, artrosi, ansietat, incontinència urinària i de deposicions i una deterioració cognitiva important, de manera que es va determinar que es tractava d’una persona totalment dependent per a poder sobreviure.

Les diligències han sigut entregades en el Jutjat de Primera Instància i Instrucció Número 4 de Llíria, que va decretar una ordre d’allunyament del detingut i a no comunicar-se amb la víctima, segons ha informat la Guàrdia Civil.

L’agent ha agraït la col·laboració ciutadana que permet actuar davant aquests fets que es produeixen en la intimitat, i recorda que l’aplicació Alertcops permet denunciar delictes de maltractament a persones vulnerables de manera anònima.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà