Avancen les obres per a formigonar zones residencials poblanes sense urbanitzar

Busquen evitar vessaments i millorar la seguretat

L’Ajuntament de la Pobla de Vallbona segueix escometent actuacions per a millorar la seguretat viària i l’accessibilitat dels veïns i veïnes que viuen en zones residencials en les quals no es van escometre els treballs d’urbanització. Es tracta d’unes actuacions “encaminades a millorar la qualitat de vida” dels veïns, encara que “no és una solució definitiva”.

Així ho ha indicat el consistori local en un comunicat on ha detallat que l’edil de Serveis, Juan Aguilar, ha visitat les obres per veure l’estat en què es troben i, a més, ha demanat “paciència i comprensió als veïns afectats per aquestes obres”.

“Amb aquest formigó aconseguim que carrers que estan sense urbanitzar compten amb un paviment que evite la formació de tolls i fang”, ha apuntat Aguilar, qui també ha destacat que aquestes actuacions busquen evitar que en els vessaments s’acumulen en la part més baixa dels carrers.

Així mateix, Aguilar apunta que s’està demostrant la voluntat política d’escometre millores, destinant una quantitat d’inversions a solucionar problemes que “mai abans van ser abordats”. La decisió de les zones formigonades ha seguit un criteri tècnic, ja que s’actua on hi ha més perill que existisquen problemes, davant un eventual període de pluges.

“La ciutadania ha d’entendre que la solució definitiva pansa per la urbanització d’aquestes zones residencials, que correspon als propietaris, i una vegada finalitzen aqueixos treballs, l’Ajuntament s’encarrega del manteniment”, ha apuntat per, a més, recordar que l’Ajuntament no pot urbanitzar espais aquests, ja que la llei no ho permet.

Amb l’actuació que s’està realitzant actualment, es formigona una part del carrer, on l’aigua de pluja erosiona el sòl i fa rodar terra i pedra, i ja es poden veure resultats en la urbanització ‘el Pouet’, han començat els treballs en ‘Lloma Llarga’ (un i dos), i es preveu actuar en les urbanitzacions ‘Racons’ o ‘Maquiva’.

“Puc garantir que aquest treball acaba d’iniciar-se, i que ningú quedarà fora. Només podem treballar amb els recursos econòmics que tenim a la nostra disposició, però sí que existeix voluntat política per escometre unes obres que veritablement fan falta i que durant molt temps no van ser escomeses. S’anirà a poc a poc, però de forma constant, que ningú tinga dubtes en aqueix sentit”, ha assegurat Aguilar.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà