Paralitzen de nou el desnonament de l’edifici de l’Argila

desahucios de la pobla
Vecinos afectados por los desahucios frente a las viviendas. FOTOS: PAU TINEO.

Conselleria y Divarian arriben a un principi d’acord per a la compra dels immobles

Les famílies de l’edifici de l’Argila 99 i Sant Sebastià 108 no seran finalment desnonades el pròxim dilluns. El principi d’acord entre la Conselleria d’Habitatge i l’empresa propietària de les vivendes afectades permetrà evitar l’ordre de llançament que pesava sobre estes famílies.

Les dues parts han acordat sol·licitar l’ajornament dels desnonament després d’arribar a un principi d’acord per a la compra d’immobles per part de la Conselleria d’Habitatge que seran destinats a finalitats socials.

El passat 9 de desembre estava previst inicialment el desnonament de la totalitat de l’edifici, una ordre que finalment el jutjat número 5 de Llíria va paralitzar. Els informes de vulnerabilitat de moltes de les famílies presentat per l’Ajuntament de la Pobla de Vallbona i el treball conjunt amb la Conselleria d’Habitatge van permetre allargar dos mesos l’ordre de llançament.

Amb l’aprovació per part del govern Central del Real Decret 37/2020 per evitar desnonaments de famílies especialment vulnerables durant l’Estat d’Alarma, estos desnonaments han quedat parcialment posposats al 9 de maig, segons ha confirmat el jutjat de Llíria.

Les famílies que tot i la seua situació no estaven incloses en els casos d’especial vulnerabilitat recollits al decret tampoc seran desnonades gràcies a l’acord entre la Conselleria d’Habitatge i Divarian per posposar el seu llançament al 9 de maig mentre continuen les negociacions per a la compra dels immobles.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà