“Hem millorat el polígon i cada vegada més empreses s’assenten a Vilamarxant”

victor sanchis

Víctor Sanchis, regidor de Promoció Econòmica

La gent està preocupada per l’economia. Hi ha motius?

L’economia torna a cobrar importància per la recessió que s’entrelluca, l’elevada inflació i l’augment del preu de l’energia provocat per la dependència energètica del nostre país i d’Europa en global. Diuen que ve un hivern molt dur en el qual les polítiques econòmiques seran importants per al nostre dia a dia.

I com afecta tot això a Vilamarxant?

Precisament, nosaltres ja estàvem treballant en la relocalització d’empreses i canvi del model productiu, processos que la pandèmia ha accelerat i lloc de manifest. Resumint, tots dos processos són molt beneficiosos perquè reforcen la indústria local i hem treballat per a atraure aqueixa reindustrialització al nostre poble. En particular hem treballat braç a braç amb les associacions d’empresaris, comerciants i hostalers per a conéixer les seues demandes i millorar el nostre polígon i teixit productiu. També hem millorat el polígon i cada vegada més empreses s’assenten a Vilamarxant o estan pensant a fer-ho.Les ajudes als comerciants, hostalers i emprenedors han permés consolidar el sector en uns moments molt complicats per a ells. És una qüestió de sentit comú. Quantes més empreses i autònoms, més treball per al nostre poble i sobretot per als joves, no volem que el nostre poble es convertisca en una ciutat dormitori.

La qüestió del polígon i del desenvolupament industrial és un tema important per a l’equip de govern. Per què té rellevància just en aquesta legislatura?

Vam veure una oportunitat per a atraure empreses al nostre polígon i ens vam posar a treballar des del minut zero. La creació de sòl industrial ha sigut un procés que ha beneficiat molt a poblacions veïnes com Riba-roja,Loriguilla o Llíria. Ara és el nostre torn, no podem perdre aquest tren, és un treball a mitjà i llarg termini. Altres governs prefereixen treballar a curt termini per a poder rendibilitzar els resultats en les eleccions, però per a nosaltres,el futur del nostre poble i de les persones que vivim en ell està per damunt dels interessos electorals. De fet, dimecres que ve 21 de setembre, a Vilamarxant acollirem la trobada sobre Desenvolupament Industrial i Atracció d’empreses, un magnífic aparador per a mostrar tot el nostre potencial.

La Regidoria de Promoció *Económicaabarca més àrees. Que més polítiques s’han desenvolupat?

Com ja vaig dir, estem treballant en la promoció del comerç o de l’hostaleria, en aquest sentit ens hem centrat en la digitalització. Si per algun motiu es tornaren a tancar els carrers, no deixarem que es detinga l’activitat comercial. I ja no sols en cas de restriccions de moviment, sinó que hi ha moltes oportunitats en la digitalització que ara podran explotar els nostres comerços. També tenim el CEITúria, un centre d’emprenedoria i innovació que és un referent i és molt útil per a ajudar a les noves empreses i emprenedors. Des del centre ajudem les empreses a consolidar-se amb programes com Vilamarxant Emprén.

Quin és el seu balanç de la legislatura?

En el particular la Regidoria ha passat d’estar integrada per una única persona, el regidor de l’àrea, a estar constituïda en breu per més de 6 persones, l’Agent d’Ocupació i Desenvolupament Local, el Tècnic de Projectes Europeus, una Administrativa i un Tècnic per a l’Agència de Foment i Innovació del Comerç, tots ells subvencionats per diverses entitats i diverses assistències tècniques que conformen un gran equip humà i professional que ens ha permés aconseguir el major nombre de subvencions de la història d’aquest municipi quant a aquesta regidoria es refereix.

Podem dir llavors que les sensacions són positives?

En el general, sens dubte. Hem passat per la pitjor crisi i,així i tot, els indicadors econòmics són positius ja que, per exemple, hem crescut en renda, ocupació o nombre d’empreses. Estem quasi als nivells d’abans de la crisi immobiliària, però no sols és un tema de números. El poble ha crescut molt i hem d’integrar als nous veïns i vecinas sempre mantenint la nostra essència. Estem orgullosos de les nostres tradicions, com el Trinquet que torna a ser referent de la pilota valenciana en la Comunitat Valenciana. També m’agradaria destacar *lasinversiones a les urbanitzacions que estaven oblidades. Tenim una idea de Vilamarxant on cabem tots i totes, i que per sort, cada dia és compartida amb més gent i per això soc optimista. Continuarem millorant la vida de les persones amb polítiques útils en el dia a dia.

Quins són els seus objectius de cara a la recta final?

Els nostres objectius han sigut i són clars des del primer dia, la baixada d’impostos i desenvolupament econòmic. Ara que estem quasi al final de la legislatura podem estar orgullosos d’haver-los complit. Per exemple, hem baixat impostos importants com l’IBI i les plusvalias i hui som més atractius per a les empreses i les inversions amb un comerç més fort i una hostaleria que cada dia atrau a més gent.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà