La Diputació i Cheste, Loriguilla i Riba-roja s’uneixen per a potenciar l’àrea empresarial A3

Divalterra presenta l’estudi que s’ha desenvolupat a la Politècnica

La diputada i presidenta del Consell d’Administració de Divalterra, Mercedes Berenguer, ha presidit l’acte de presentació d’un estudi per a la millora dels parcs empresarials de Cheste, Loriguilla i Riba-roja de Túria.

Es tracta d’un document elaborat en el marc de la Càtedra Divalterra, en el qual s’analitzen les característiques de la zona industrial coneguda com a “àrea empresarial A3” i proposa accions que revertisquen en una millora de la seua competitivitat.

Segons Berenguer, “aquest estudi facilita, tant als ajuntaments implicats com a les pròpies àrees industrials, la petició i la possibilitat d’accedir a ajudes externes”.

La presidenta de Divalterra ha incidit en “l’impacte econòmic que té aquesta zona, que agrupa a prop d’un miler d’empreses entre els tres polígons, amb 8 milions de metres quadrats urbanitzats i que dóna ocupació a 12.000 persones”.

Durant la presentació, el director de la Càtedra Divalterra-UPV, Juan Jaime Cano, ha explicat les conclusions de l’estudi, que afecten aspectes com la mobilitat, la regeneració urbana, el medi ambient i paisatge, les infraestructures, sanejament, proveïment d’aigües o enllumenat, entre altres.

Tres municipis implicats

En l’acte de presentació, que ha tingut lloc a la Masía San Antonio de Poyo de Riba-roja, han estat presents els alcaldes dels tres municipis que conformen aquesta zona industrial: Cheste, Loriguilla i Riba-roja de Túria.

Sergio Alfaro, alcalde de Loriguilla, ha manifestat que l’àrea empresarial A3 és un projecte “ambiciós i real”, a més de “una aposta clara i ferma pel progrés i la dinamització econòmica”. En aquest sentit, ha posat l’accent en la necessitat de “unir sinergies per a reforçar les nostres fortaleses econòmiques a fi d’atraure noves empreses que generen més recursos per als nostres municipis i més ocupació”.

En la mateixa línia, l’alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, creu que “era necessari, des d’un punt de vista científic i tècnic, que s’analitzaren totes les necessitats en infraestructures i tecnologia per a situar els polígons de l’Eix A3 en l’avantguarda de les àrees industrials logístiques espanyoles i especialment de l’Arc Mediterrani”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà