Cartes als Reis d’Orient en valencià

La Pobla participa en la campanya que fomenta el valencià entre els xiquets

Les oficines AVIVA de la Pobla de Vallbona i Burjassot han presentat una nova iniciativa per a promocionar l’ús del valencià: una campanya orientada a les adquisicions de regals per als xiquets, amb motiu de les festes nadalenques. L’acte es va celebrar en el Saló de Plens de l’Ajuntament de Burjassot i va comptar amb la presència dels edils Fran Esteban i Maria Viu.

La campanya de Cartes als Reis d’Orient, que compta amb l’adhesió de quasi 30 Agències de Promoció del Valencià, inclou un model de carta en valencià, així com la impressió i distribució de més de 115.000 cartes i més de 500 cartells per a donar a conéixer aquesta iniciativa.

L’objectiu és fomentar, entre els municipis adherits a aquesta iniciativa, l’ús del valencià també a través de les cartes que dirigeixen els xiquets als Reis d’Orient. En el material que s’ha creat per a aquesta campanya, s’empren frases fetes i expressions habituals que afavoreixen que els xiquets incrementen el seu vocabulari en valencià. El mateix succeeix amb el catàleg de jocs i joguets.

En aquest projecte han col·laborat, a més, la Direcció General de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme i la il·lustradora valenciana Marta Antelo, qui s’ha encarregat de dissenyar la carta que els escolars podran dirigir als Reis d’Orient. En el cas de la Pobla de Vallbona, s’han previst repartir 1.900 exemplars entre els centres educatius de la localitat.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà